Silver och brons i lagspelet

Söndagen innebar två nya medaljer i EM i Pool, bägge i lagspelet: Silver i Ladies och brons i U19.

Annika Nilsson och Ann-Sofie Löfgren mötte Tyskland i finalen efter att ha besegrat Schweiz med 2-0 i semifinal. Annika slog Karin Michl i 9-ball med övertygande 6-2, medan Ann-Sofie förlorade en jämn match i 8-ball mot Susanne Wessel. Det innebar en shoot-out där Tyskland var det starkare laget idag och vann med 3-1. Det blev en silvermedalj men med guldkant, helt klart – otroligt bra jobbat tjejer, grattis till medaljerna!

U19-laget bjöd likaså på en rafflande semifinal mot Tyskland. Kasper Östlund slog Luca Menn med 8-2 i 8-ball, men eftersom Christian Froehlich vann 7-1 mot Ragnar Grönsten i 10-ball hängde allt på Wille Viitanens match i 9-ball mot Alen Salic. Wille låg under 3-5 men hängde i och kom upp till 5-6. Här missade han dock en avgörande åtta vilket tillät Salic att komma in och gå upp till 5-7. I nästa rack hade Wille chansen men förlöpte olyckligt på sexan. Salic tvekade inte utan rensade av till seger 5-8. Väldigt bra kämpat killar, grattis till en välförtjänt bronspeng!

Utöver lagspelet innebar söndagen också fortsatt spel i 9-ball där Sverige hade ett gäng spelare i elden under dagen. Adrian Weiss förlorade mot David Alcaide 4-9 i andra omgången på förlorarsidan och är därmed ute, liksom Fredrik Löfqvist. Alf Toffer vann sin andra match och Joakim Gunnarsson hade WO, så de två plus Johan Svanberg spelar LQ måndag förmiddag. Ragnar Grönsten vann sin match i L1 och spelar nu LQ måndag eftermiddag, tillsammans med Kasper Östlund. Även Lukas Andersson vann sin match i L1 och ska spela nästa match måndag förmiddag, liksom Henrik Larsson som vann också sin match på förlorarsidan.

Starttider måndag

Kl 09.00

WQ Girls: My Nguyen – Alara Ghaffari (CYP)

LQ Women: Monika Margeta – Maria Goumenopoulo (GRE)