Första dagen i 8-ball

Det är EM:s sjätte dag och svenskarna har haft det hett om öronen under 8-ballens första omgångar. När all rök nu har skingrat sig kan vi rapportera följande resultat inför morgondagen:

Damer – Louise Furberg är klar för sista 32 efter att ha slagit Christine Feldmann i första omgången med 6-1. Jessika Nilsson, Helena Benjamin och Monika Margeta har alla varsin förlust och spelar därför nästa match på förlorarsidan i morgon kl 09.00.

Herrar – Christian Sparrenlöv Fischer förlorade med minsta möjliga marginal mot Konstantin Stepanov i WQ, 8-7. Istället spelar han nu LQ i morgon förmiddag. Där har han sällskap av Jesper Carlsson, Adrian Weiss och Sanne Azar. Marcus Chamat och Tomas Larsson har däremot två raka segrar bakom sig idag och är kvalificerade för sista 64 imorgon eftermiddag.

Rullstol – Henrik Larsson är klar för WQ efter vinst i första rundan och möter vännen och ärkerivalen Jouni Tähti (FIN) i morgon kl 12.30

Girls – My Nguyen har visat upp bra spel och vunnit två raka matcher, och är klar för WQ i morgon eftermiddag.

Seniors – Här har det varit en del manfall under dagen men vi har fortfarande fem gubbar med i fältet. Joakim Gunnarsson gillar uppenbarligen tajta matcher, två segrar med minsta möjliga marginal placerade honom bland sista 64 i morgon eftermiddag. Där har vi även Pontus Dalén som också vunnit två matcher men med lite större marginal. På förlorarsidan har vi Alf Toffer, Kent Karlsson och Johan Svanberg, som alla spelar LQ i morgon.

Ladies – Ulrika Andersson, Ann-Sofie Löfgren och Annika Nilsson förlorade alla i första omgången idag. Ny chans i morgon kl 09.00 för alla tre.

U19 – Ragnar Grönsten, Wille Viitanen och Kasper Östlund hade alla WO i första omgången idag. Därefter blev det vinst för Ragnar medan Ville och Kasper förlorade i nästa omgång. Ragnar är därmed bland de sista 32 med match imorgon kväll, medan Kasper och Ville spelar LQ i morgon eftermiddag.

U23 – Lukas Andersson förlorade första matchen och spelar nästa omgång i morgon bitti kl 09.00.

Exakta starttider finns här nedan samt på https://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

Kl 09.00

Annika Nilsson - Jum Zwijnenburg (NED)

Ulrika Andersson - Tatjana Lace (LAT)