Juniorerna fortsätter att imponera

EM har idag bjudit på många rafflande 8-ballmatcher där turen tyvärr inte alltid var på svenskarnas sida. Ett antal hill-hill-situationer slutade i motståndarens favör och bevisar återigen hur små marginalerna är på denna nivå.

Killarna i U19 – Ragnar Grönsten, William Viitanen och Kasper Östlund – har visat upp ett imponerande spel så här långt som tagit dem till slutspel i både 10-ball och 8-ball, och vi hoppas att det inte kommer att stanna där!

Dagens resultat;

Damer – Louise Furberg vann sin match i sista 32 och är därmed klar för åttondelsfinal på torsdag. Jessika Nilsson och Monika Margeta förlorade i LQ medan Helena Benjamin tog sig vidare till sista 32, där det tyvärr blev stopp efter förlust mot Line Kjörsvik.

Herrar – Marcus Chamat tog sig längst på herrsidan men förlorade en rysare i sista 32 mot Finlands Markus Juva med 7-8. Övriga herrar åkte ut i LQ eller sista 64.

Rullstol – Henrik Larsson slog ärkerivalen Jounti Tähti 5-3 i WQ och spelar kvartsfinal i morgon, torsdag.

Girls – My Nguyen förlorade tyvärr sin WQ-match men har en chans till, i LQ i morgon förmiddag.

Seniors – Joakim Gunnarsson följer mönstret med hill-hill-matcher, vinst med 7-6 i sista 64 innan han lade till lite marginal i nästa match där han slog guldmedaljören i 14-1 Henrique Correia med 7-4. Joakim spelar åttondelsfinal torsdag förmiddag. Övriga seniorer är tyvärr ute, efter mycket jämna matcher.

Ladies – Ulrika Andersson vann sin match i L2 och spelar LQ torsdag förmiddag.

U19 – Kasper Östlund och Wille Viitanen vann sina LQ-matcher men förlorade tyvärr i sista 32 efter jämna matcher. Ragnar Grönstedt fortsätter övertyga och vann sin match i sista 32 med 7-2. Han spelar sista 16 i morgon förmiddag.

U23 – Lukas Andersson vann säkert med 8-2 i L1 men förlorade sedan med samma siffror i matchen efter och är därmed ute ur turneringen.

Alla Sveriges matcher i 8-ball på torsdag startar kl 11.30, utom Henrik Larsson som spelar kl 14. Först ut i morgon bitti är därmed U19-laget som möter Holland.

Heja Sverige!!!

Kl 09.00

Lag U19 (Ragnar, Wille och Kasper) möter Holland (Richard Barendregt, Bjorge Masselink och Yuri Dijkstra)

Kl 11.30