Inbjudan till Lag-SM i 3-vallars Carambole 2018

2018-03-10 12:31
Malmö och Stockholm står värdar för årets kvaltävlingar till Lag-SM i 3-vallars carambole, med finalspel i Stockholm.
  • Uppdaterad: 2018-03-10 12:31

Inbjudan Lag-SM 2018 i 3-vallars carambole för samtliga klubbar tillhörande SBF

Lag-SM 2018 spelas med ett förberedande kval fördelat på södra och norra Sverige, där de två segrande lagen i respektive kval är kvalificerade för finalspel.

Datum för kvalspelet: 7-8 april i Malmö och Stockholm

Datum för finalspelet: 2-3 juni i Stockholm

Sista anmälningsdag för deltagande är 2018-03-31. Anmälan mailas till direkt till This is a mailto link

Kvalspelets utformning och upplägg meddelas efter anmälningstidens utgång så snart vi vet omfattningen av antalet deltagande lag.

Arrangerande klubb i norr är Stockholms Carambole Club och spelplats är Söderbiljarden, Bondegatan 18 i Stockholm.

Arrangerande klubb i söder är Malmö Snooker & Carambole Club, spelplats Stillmansgatan 9, Malmö.

Till norra regionen räknas samtliga klubbar från Göteborg och norrut. Till södra regionen räknas samtliga klubbar belägna söder om Göteborg.

Varje klubblag består av fyra spelare rankade nr 1-4 enligt klubbens egen uttagning.

Rankad spelare möter alltid motståndarlagets spelare med samma ranking.

Deltagande lag kommer att seedas efter lagets totala årsgenomsnitt.

Spelare som deltar utan registrerat officiellt snitt enligt senast uppdaterad rankinglista påförs ett snitt i samråd med arrangör och klubb.

Distansen är 40 poäng för rankade spelare nr 1-2 samt 30 poäng för rankade spelare nr 3-4. Samtliga matcher spelas med efterstöt. Ingen shoot-out och matcher kan sluta oavgjort.

Vunnen individuell match belönas med två poäng, och vid oavgjort utdelas en poäng. Om lagmatcher slutar oavgjort segrar det laget med högsta totala genomsnittet i den spelade matchen.

Startavgiften per lag är 500 kr och betalas till tävlingsledaren på plats.

Lag som i finalspelet når placering 1-3 erhåller medaljer.

Tävlingsledare för respektive kvaltävling meddelas senare via förbundets kanaler samt Carambole i Sverige.

Anmälan om deltagande i lag SM mailas senast 31 mars till This is a mailto link

Skribent: Carambolekommittén