Information om Idrottslyftet 2017-2019

2017-06-25 12:34
Idrottslyftet är ett projekt hos Riksidrottsförbundet med målet att utveckla och bredda barn- och ungdomsverksamheten hos RF:s medlemsföreningar. Det ska inte vara en separerad del utan väl integrerat i förbundets och föreningarnas vanliga verksamhet
  • Uppdaterad: 2017-06-25 12:46

Så här definierar RF projektet för perioden 2016-2019:

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Svenska Biljardförbundets handlingsplan för Idrottslyftet 2017-2019 är nu godkänd och klar av RF, vilket innebär att SBF kan sätta igång med de projekt som är aktuella för andra halvan av 2017. Handlingsplanen kommer att finnas tillgänglig på hemsidan inom kort men här är en summering av vad SBF har beslutat att fokusera på under de närmaste åren för att utveckla barn – och ungdomsverksamheten inom svensk biljard.

FÖRENINGSUTVECKLING

-         - Stötta föreningarna i styrelseutveckling- och utbildning

-         - Se till att föreningarna blir certifierade aktiva föreningar

-         - Ta fram guider och mallar för alla föreningar för att underlätta styrelsearbetet

-         - Kartläggning av vilka kanaler mellan förbundet och föreningarna som ska användas

-         - Möjlighet för föreningar att söka medel via Idrottslyftet för egna projekt

TRÄNING OCH TÄVLING

-         - Kartlägga och utveckla nya tävlingsformer

-         - Utbildnings/kunskapstrappa för alla spelarnivåer

TRÄNARE OCH LEDARE

-         - Alla föreningar ska ha tillgång till utbildade tränare eller ledare i sin region

-         - Utbildningsstege med tillhörande ledarcertifiering

ANLÄGGNINGAR

-         - Skapa förutsättningar för fler anläggningar med biljardbord i hela landet

Dessa fyra projektområden består i sin tur av ett antal delprojekt och delmål, där SBF kommer att behöva hjälp och resurser från både föreningar och medlemmar. Mer information om detta kommer i samband med varje projekt.

För de föreningar som är intresserade av att söka medel ur Idrottslyftet för egna projekt kommer det inom kort en ansökningsmall med tillhörande information och instruktioner.

Om ni har några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss i styrelsen.

Skribent: Styrelsen

rf_logga