My Nguyen tog brons i Junior-VM i 9-ball

2018-11-06 21:02
My Nguyen, från BK Stöten i Eskilstuna, vann brons i Girls-klassen vid Junior-VM i 9-ball som hölls den 31 oktober - 3 november i Moskva, Ryssland.
  • Uppdaterad: 2018-11-06 21:02

36 nationer deltog i Junior-VM i 9-ball 2018. Deltagarna är indelade i tre klasser: Girls, U17 och U19 och tävlingen är sanktionerad av WPA (World Pool Association), världsorganisationen för poolbiljard.

Bronset är Mys första VM-medalj, men tidigare i år vann hon även ett EM-guld i samma klass. Guldet i Girls-klassen gick till Chia-Hua Chen från Taiwan, medan Kin-Lin Yip från Hongkong och amerikanen Mahkael Parris vann i klasserna U19 respektive U17.

På sin väg till slutspel slog My bl a April Larson från USA, som är rankad tia i världen bland damerna just nu trots sin ringa ålder. My låg under i den matchen med 0-4 och 1-5 innan hon visade prov på sin mentala styrka och lyckades vända matchen till seger 7-6. Det placerade henne i semifinal, där hon fick möta Seoa Seo från Korea. Seo spelade stabilt och lämnade inga större chanser för My att komma in i matchen, och det blev tyvärr förlust 4-9. Det är dock en bronsmedalj med mycket mersmak och tillsammans med sitt EM-guld har My verkligen visat att hon är en talang att räkna med i kommande mästerskap.

” I semifinalen kom jag ganska direkt efter i matchen. Hon spelade jämnt och stabilt, medan jag missade två poängbollar och tog inte riktigt vara på mina chanser”, säger My. ”Att förlora en semifinal är alltid tufft, men jag är otroligt stolt över bronset. Det är också en bekräftelse på den hårda träningen inför det här mästerskapet.

I första matchen startade jag lite trögt, hittade inte riktigt det spel jag ville coh var fokuserad på fel saker men jg lyckades knyta ihop säcken i bägge matcherna. I WQ hamnade jag i underläge 1-5, hade lite oflyt men det stoppade mig inte. Jag gick in med en helt annan inställning och fokuserade på att endast spela mitt spel och inget annat. Hon blev lite för offensiv i spelet och jag tog vara på mina chanser för att vända 1-5 till 7-6.

Jag vill tacka min förbundskapten och alla supportrar både här i Moskva och hemma, utan dem hade den här upplevelsen inte alls varit samma sak.”

Stort grattis till VM-bronset My öskar Poolkommittén och förbundsstyrelsen, riktigt bra kämpat!

Foton: World 9-ball Junior Championship 2018

Fler foton från tävlingen hittar ni i vårt bildgalleri

Skribent: Poolkommittén

SBF_banner_biljardmagasinet2