Foto: Anton Barmin

Nominerade till Svenska Biljardgalan 2019

13 SEP 2019 09:42
Den 19 oktober är det dags för den andra upplagan av Svenska Biljardgalan. Nu är det klart vilka som har chans att vinna.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2019 09:42

Nomineringstiden är nu avslutad och förbundsstyrelsen har utsett topp tre i respektive kategori med undantag för Årets spelare, där fem personer är nominerade. Utmärkelserna avser säsongen 2018/19 (1 juli 2018 – 30 juni 2019).

Årets spelare
Kan vara en spelare som har stått för en stor prestation, har utvecklats mycket under året, etc.
Sanne Azar – Stockholms BS
Jim Johansson – Kungsholmens BK
Tomas Larsson – Gefle BK
My Nguyen – BK Stöten
Michael Nilsson – Malmö CSK

Årets Junior
En junior som har utmärkt sig särskilt under året.
Ragnar Grönsten – BK Milen
Andrej Nasibov – Stockholm SBK
My Nguyen – BK Stöten

Årets Carra
Någon/några som under säsongen har gjort något inom grenen carambole som sticker ut. Kan vara en spelare, en ledare, en funktionär, en arrangör, etc.
Torbjörn Blomdahl – BK Borgen
Victor Kalita – Stockholms CC
Michael Nilsson – Malmö CSK

Årets Poolare
Någon/några som under säsongen har gjort något inom grenen pool som sticker ut. Kan vara en spelare, en ledare, en funktionär, en arrangör, etc.
Charles Lakey
Henrik Larsson – Malmö BK
Tomas Larsson – Gefle BK

Årets Snook
Någon/några som under säsongen har gjort något inom grenen snooker som sticker ut. Kan vara en spelare, en ledare, en funktionär, en arrangör, etc.
Mats Eriksson – Kungsholmens BK
Simon Lindblom – Stockholm SBK
Arpat Pulat – Stockholm SBK

Årets förening
Årets förening är en förening med en stark föreningskänsla och samhörighet. Föreningen har under säsongen gjort något som främjar biljardsporten i Sverige.
BK Milen
Malmö Biljardklubb
Malmö Carambole och Snooker Klubb

Årets tävlingsarrangör
Nominera en arrangör som gör det där extra på tävlingsarrangemangen. En arrangör som bjuder på trevliga och väl arrangerade tävlingar. Priset kan tilldelas förening eller enskild person.
Kville Biljard Club
Stockholm Snooker och Billiardsklubb
Stockholms Carambole Club

Årets ungdomsledare
Ett pris för att lyfta det goda ledarskapet. Ledaren ska stötta och locka fram det bästa hos deltagarna och vara hängiven sin uppgift som ledare i sin förening.
Sam Mubarak – Kumla BC
Daniel Silvennionen – Stockholms BS
BK Milen

Årets eldsjäl
Nominera en ideell person som har ett brinnande engagemang i sin förening. Eldsjälen är en person som alltid finns på plats, ställer upp och gör skillnad utan att ha egen vinning i det han/hon gör. En person som gör biljardsporten bättre för andra.
Victor Kalita – Stockholms CC
Bo Peterson – Stockholms BS
Linus Thor – Uppsala BS

Årets Fair play
Nominera någon som under säsongen stuckit ut genom sin sportslighet och sina värderingar.
Per Lindgren – Borlänge BK
Jessika Nilsson – Familjens BF
Belan Sharif – Kungsholmens BK

Årets Komet
En spelare som under säsongen har visat resultat på högre nivåer än tidigare och har stor potential för utveckling inom sporten.
Ragnar Grönsten – BK Milen
Walter Laikre – Stockholm SBK/Stockholm BS
Max Nettleton – Stockholm SBK

Biljardgalan 2019 hålls i samband med Föreningskonferensen den 19 oktober på Scandic Triangeln i Malmö. Galan med tillhörande galamiddag är öppen för alla att delta på.
Anmälan till galan görs via detta formulär senast den 15 september.
Middag och Biljardgalan kostar 200 kr. Resa och boende är inte subventionerat av förbundet om man enbart deltar i galan med tillhörande middag. Om avanmälan till galan sker efter den 22 september kommer du att faktureras en avbokningsavgift.
För deltagare i konferensen ingår middag och gala. Konferensdeltagare anger vid anmälan till konferensen om de vill delta på galan eller inte. Konferensdeltagare behöver inte göra en separat anmälan till galan. Läs mer om Föreningskonferensen.

Tider för galan:
Galamiddag kl 19.30-21.00
Biljardgala med prisutdelningar kl 21.00-22.30
Efterfest och mingel kl 22.30 till stängning

Frågor?
Kontakta oss på This is a mailto link

Skribent: SBF

Sticker SAY NO!!!