Hoppa till sidans innehåll

Dubbla VM-chanser för Sverige i november

2017-11-08 06:56
Denna vecka bjuder på dubbla VM för Sveriges del – 3-vallars carambole spelas 8-12 november i Santa Cruz, Bolivia, medan 9-ball för rullstol avgörs 9-11 november i Tampere, Finland. Sverige har goda medaljchanser i båda turneringarna.
  • Uppdaterad: 2017-11-08 06:56

Torbjörn Blomdahl visade toppform när han vann världscupen i La Baule, Frankrike, förra helgen. Det var hans 44:e världscupseger och vi får hoppas att formen följer med honom till VM i Bolivia där det blir hårdast möjliga motstånd i form av 47 andra toppspelare, däribland landsmannen David Pennör. Med 6 VM-titlar under bältet, den senaste från 2015, och en fjärdeplats på världsrankingen just nu är Torbjörn en av storfavoriterna till segern. ”Jag ska göra mitt bästa och ser fram emot en spännande resa”, säger Torbjörn. ”Spelet stämde bra i Frankrike och om det fortsätter kan allt hända.”

Både Torbjörn och David har hamnat i relativt bra grupper i grundspelet, som spelas i 16 tremannagrupper där de två bästa i varje grupp går vidare till slutspel, en nyhet för i år. Distansen är 40 poäng med efterstöt, samt shootout i finalspelet. "Sköter jag mina kort och spelar bra har jag jättebra chans att gå vidare till finalspelet", säger David.

Tidsskillnaden mot Bolivia är fem timmar, dvs kl 11 i Bolivia är kl 16 i Sverige. Följ matcherna live på www.kozoom.com, med referat på http://www.kozoom.com/en/billiard-carom/news.html.

På andra sidan jordklotet, i Finland, laddar Henrik Larsson för att försvara sin VM-titel från förra året, vilket var hans femte VM-guld i 9-ball. Och taktiken är klar: ”Full attack!” säger ”Henke” och citerar Keith McCready: ”Om jag kan se skinnet på bollen så kan jag göra den.” Den attityden lär behövas, då de andra 15 deltagarna i startfältet knappast ger sig utan strid. Tuffaste motståndet kommer från veteranerna Fred Dinsmore (IRL), Kurt Deklerck (BEL), Roy Kimberley (GBR) och naturligtvis Jouni Tähti (FIN).

Lottningen kommer att läggas upp på http://www.pool-billiard.com/en/kaaviot.php och matcherna kommer även att livestreamas på sidan. Tävlingen startar 9 november kl 18 (kl 17 svensk tid) och alla matcher spelas till 7 i grundspelet och 9 i slutspel.

Skribent: Eva Viding Bussell
Epost: Adressen Gömd

Riksidrottsförbundet

SBF_banner_biljardmagasinet2

sisuidrottsutb

Sticker SAY NO!!!

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 26
741 21 Knivsta

Besöksadress:
Eva Viding Bussell, Apoteksvägen 13 C
741 42 Knivsta

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: This is a mailto link