Hoppa till sidans innehåll

Ren Idrott


Biljardsporten lyder under WADAS regelverk gällande doping, samt att vi i Sverige har ett tillägg i det Grengemensamma Tävlingsbestämmelserna för nolltolerans mot alkohol.

Anti-doping policy

  • Svenska Biljardförbundet tar helt avstånd från och förbjuder all form av doping och användandet av otillåtna preparat under tävling och träning.  Med doping menas alla otillåtna preparat i syfte att höja prestationsförmågan och som definierats av World Anti-Doping Agency (WADA).
  • Svenska Biljardförbundet skall i alla avseenden förespråka en ren idrott.
  • Svenska Biljardförbundet skall med en god kommunikation med våra föreningar, sprida vår policy om en ren idrott utan otillåtna preparat på våra tävlingar och vad som gäller om detta inte efterlevs .
  • Svenska Biljardförbundet ska arbeta förebyggande för en ren idrott utan otillåtna preparat genom utbildning av föreningar i samarbete med lokala och regionala organisationer.
  • Svenska Biljardförbundet ska utveckla ett nära samarbete med RF, regionala samordnare och polismyndigheten för anti-dopingfrågor.

Röd-Gröna listan
Här kan du kontrollera om ett läkmedel omfattas av dopingreglerna eller inte.
Förteckningen omfattar enbart läkemedel godkända i Sverige för humant bruk.
www.antidoping.se/rodgronalistan/

Observera att läkarintyg inte ger utövare rätt att träna och tävla med dopingklassad substans i kroppen. Läs mer om dispens på www.rf.se/Antidoping/Dispens/ 

För mer och fördjupad information om anti-doping hänvisar vi till www.rf.se/Antidoping.

WADA:s dopinglista

Titel Uppladdad Filtyp Storlek
Antidopingprogram för Svenska Biljardförbundet Antidopingprogram för Svenska Biljardförbundet Antidopingprogram för Svenska Biljardförbundet 2019-02-20 PDF 109 KB
Utdrag ur det Grengemensamma Allmänna Tävlingsbestämmelserna Utdrag ur det Grengemensamma Allmänna Tävlingsbestämmelserna Utdrag ur det Grengemensamma Allmänna Tävlingsbestämmelserna 2016-06-07 PDF 29 KB
 
 
 

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: This is a mailto link