Hoppa till sidans innehåll

Fler nya namn i klass 2

19 NOV 2019 09:32
I helgen så arrangerades äntligen en klass 2 tävling i 3-vallars carambole i både söder och norr.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2019 09:32

Hela 11 man deltog i helgens klass 2 som spelades i både Stockholm och Malmö. Det blev två väldigt trevliga tävlingar med flera nya namn som deltog.

I norr spelades tävlingen på Biljardpalatset i Stockholm och åtta man ställde upp. Den yngste var underbarnet inom pool, den 11-årige Walter Laikre! 

Tävlingen genomfördes i en dubbelcup där vinnaren blev Kumlas stolthet Andreas "Lagge" Lagemyr från Old Fellows BC. Finalen slutade 20-7 på 28 stötar till Andreas som spelade väldigt bra mot den tappre  kämpande Esko Hilander. Andreas hade det bästa genomsnittet i tävlingen på snygga 0.473! Hur gick det då för 11-åringen Walter? Jodå, Walter kämpade mycket tappert i sin första tävlingen och lyckades vinna sina andra match och var väldigt nära att ta sig till semifinal men förlorade sin kvalificerings match med 1 poäng.

I söder så spelade man alla mot alla där Rikard Ljung från BK Paradis stod som vinnare med fina 0.410 i totalsnitt. Tävlingen spelades i Staffanstorp, där klubben för första gången en carambole tävling parallellt med en SPT125 tävling i Pool. Magnus Jarbo ska också ha en stor eloge för sitt sportmannaship då han visade sin motståndare Mustafa en enklare väg att göra poängen vid en mycket jämn och dramatisk ställning i matchen, som Mustafa gjorde! "Meningen är att vi ska ha det roligt och kunna dela med oss våra erfarenheter och kunskaper till nya spelare!" berättar Magnus.

Tack till alla deltagare och arrangör som gjorde att det vart en trevlig och rolig biljardhelg! En extra tack och välkommen till alla nya deltagare och även Staffanstorp som ny arrangör. 

Kommande helg spelas sista Elittävling för i år på Söderbiljarden i Stockholm. I skrivanda stund är 18st man anmälda och fler lär det bli.
Nästa vecka drar även VM i Danmark, Randers igång. Där Michael Nilsson och Torbjörn Blomdahl försvarar dom svenska färgarna!
Skribent: Carambolekommittén
E-post: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...