Revansch för BK Borgen i årets andra Elittävling

23 SEP 2019 11:03
I helgen spelades årets andra elittävling i Malmö på Malmö CSK och 24st deltagare kom till start.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 11:03

Michael Nilsson (Staffanstorp BC) som vann den första elittävlingen var enligt många favorit att även vinna denna tävlingen. Redan i 8-delsfinalen stötte dock Michael på patrull i from av hemmaspelaren Tai Tran (Malmö CSK). Tai visade varken respekt eller nåd och gjorde en kanonmatch som skrevs till siffrorna 33-40 på 27 ingångar. För Tai räckte det sedan inte hela vägen som sedan fick se sig besegrad av Bo Gustafsson (BK Paradis) i kvartsfinalen.

Efter att i årets första elittävlingen inte ha en spelare kvar i tävlingen efter kvartsfinalerna så var BK Borgen revanschsugna och det syntes. David Pennör (BK Borgen) lyckades ganska komfortabelt att ta sig hela vägen till final. Björn Lohmander (BK Borgen) lyckades även han ta sig hela vägen till finalen detta efter att bla vänt kvartsfinalen mot Henryk Kalita (Stockholm CC) efter att ha legat under med ett tiotal poäng.

Något större drama bjöds det aldrig på i finalen. David tog grepet direkt efter öppningsstöten och lät aldrig Björn komma in i matchen. Slutsiffrorna skrevs till 22-40 på 21 ingångar till Davids favör som kan titulera sig segrare av årets andra elittävling.

Ett utropstecken denna tävling var Torsten Svendsen (Malmö CSK) som lyckades ta sig hela vägen till semifinal och får dela på tredjeplatsen med Bo Gustafsson.

Om två veckor (4-6 oktober) spelas Nordiska Mästerskapet på Söderbiljarden i Stockholm. En biljardfest som kommer bjuda på en massa fin Carambole och det är gratis inträde hela helgen, välkomna!

Skribent: Carambolekommittén

Biljard för äldre