Hoppa till sidans innehåll

Bravo Sverige!

26 APR 2013 14:52
EM i Slovenien är precis färdigspelat och det blev Svensk succé! Vi blev femma i medalj-ligan och det kanske är dags att rita om Poolbiljard-kartan över Europa, med Polen och Österrike som fullvärdiga stormakter? Speciellt Polen har ju enorm bredd, Österrike har mer spets i form av The Ouschans. Men den ojämförligt största skrällen var att Tyskland blev helt utan medalj. Det är ungefär lika troligt som att Elfenbenskusten skulle slå Ryssland i ishockey, och det var ju inte för att det saknades kvalitet i tyska truppen. Men det är så oförutsägbart nu för tiden och marginalerna blir försvinnande små, speciellt i spräng-spelen. Souquet, Ortmann, Jentsch och Roschkowsky är tunga namn i herr, och även damerna är bra. ”Tandkräm” i Wheelchair blev också lottlös.
  • Skapad: 26 APR 2013 14:52

Tyskland är inte en nation känd för att lämna saker och ting åt slumpen, så nu lär det bli räfst och rättning i leden och den tyske lagledaren måste varit näst intill chockad över det monumentala misslyckandet. Räkna med att pannorna läggs i djupa veck över hur dom skall hantera detta, förut så självspelande pianos sönderfall.

Mungiporna däremot uppåt i Sverige, där Team Swedens satsning bär frukt. Ett kvitto på att vi gör någonting rätt, med ytterst begränsade resurser. Kurt drar ett jättelass och jag hoppas spelarna uppskattar det han gör i det tysta och ger honom den cred han så väl förtjänar. Grattis till platsen i EPBF förresten Kurt, nu infiltrerar vi lejonets kula och får en pipeline till mer information. Kollar du upp EPBF:s kickback på hotellen från alla EM och Eurotouren till att börja med, tack.

Rörande att se svenska tjejerna ta guld och det är på något sätt som om cirklarna sluts. Louise är den äldsta (?) någonsin att vinna ett ”vanligt” EM och arvtagerskan Caroline tog sitt första, men säkert inte sista guld. Jims silver i 8-ball var en jätteskräll och nu har även han satt sig i respekt. Gerwén är jämnheten själv och det är bara en tidsfråga innan han vinner ett EM. Jag hade ”nöjet” att träna med honom precis innan EM och det såg äckligt bra ut. Min kö hade spindelväv på sig när det var dags att stöta. Lite trögare för Larsson och Sanne, men några bra skalper på vägen ger mersmak och värdet av rutin från stora mästerskap skall inte underskattas.

Henke Larsson tror jag aldrig haft lättare packning när han åker hem, än när han kommer dit. (läs, missar inte medalj) Så ej heller denna gång, lite blandade resultat dock och det blir tuffare även i Wheelchair.

Hoppas vi kan spinna vidare på den här positiva vågen och att det finns spelare som orkar, vill, kan och har råd till att satsa ännu hårdare. Kan jag bidra på något sätt gör jag gärna det, i mån av tid. Förresten, när spelas Sveriges första One-Pocket SM? Alla gamla 14-1 rävar i landet borde bli helt frälsta på det här spelet om dom gav det en chans. Avslutar med fotot från EM som är helt underbar och det är som talesättet: -En bild säger mer än tusen ord.

EM2013_dam3

Skribent: Niclas Bergendorff

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Riksidrottsförbundet

 

sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: This is a mailto link