Hoppa till sidans innehåll

I backspegeln och One-Pocket anyone?

08 FEB 2013 12:08
Två veckor har gått sedan jag och Per Anda spelade i Norrrtälje och det är ju lätt för mig att säga att det var en kul upplevelse, men det VAR roligt och annorlunda! Resultatet är helt ovidkommande, då det precis lika gärna kunde ha gått åt andra hållet, så det går inte att dra några som helst växlar på. Men hela upplägget med web-TV, kommentatorer och lång distans gjorde det intressant, en sorts mini-hype och jag kan inte minnas när jag förberedde mig så noggrant senast för en match som inte gällde mycket mer än prestigen. SBF:s bonuspris visste vi inte om förrän på speldagen.
  • Skapad: 08 FEB 2013 12:08

Spelade Gubb-SM i mitten av Januari och var så dålig att jag skämdes, hittade ingenting som ens liknade spel på centercourten och nu var goda råd dyra. Åkte ut till Norrtälje ett par dagar senare och körde ett par timmar igen och började sakta hitta in på bordet som är svårspelat, då man gör misstag som man kanske inte gör ”normalt” sett. Dels är det tighta hål samt att det studsar ordentligt i vallarna plus att det rullar som sjutton ute på bordet. Det gör att man lätt blir osäker om man hamnar lite fel då det är tufft att reparera när marginalerna är så små och börjar man bomma några bollar, kan man få ”ägg” (läs: att man inte vågar slå igenom)  längst fram på kön.  Till slut känns det som man spelar på ett carambole-bord.

 

I förberedelserna ingick även att jag klev ner på Friskis & Svettis tre gånger i veckan under en månad och cyklade järnet för att få upp konditionen till en random astmasjuk 85-åring. Drog ut till Norrtälje ytterligare en gång, tre dagar innan matchen och tränade på TV-bordet igen. Nu lossnade det, och jag insåg hur man skulle göra, så krampen för bordet var borta inför lördagen, och det var väldigt viktigt för mig. Sov ordentligt natten innan, tog de mjukaste bekvämaste kläderna att spela i, åkte ut till Norrtälje i god tid och värmde upp i timmar för att få loss armen. Tog en promenad för att rensa skallen, åt nyttig fisk två timmar innan match och bunkrade upp med bananer, äpplen och lite choklad för att stoppa eventuellt blodsocker-fall och orka hålla koncentrationen. Kort sagt, jag försökte göra allt jag kunde för att ha de bästa förutsättningarna. För hand upp alla som aldrig tryckt i sig en pizza-slice eller en Big Mac-meny en kvart innan match så allt blod rusar ner i magen, skruvat ihop kön, slagit 7-8 bollar, tekat samt lirat som en påse nötter i matchen? Ingen? Nähä, kunde just tro det.

 

Web-TVs kvalitet var jättebra och kommenteringen likaså, jag kunde ju inte låta bli att titta på matchen en gång till i efterhand. Det är nyttigt att se sig själv på video men det ger blandade intryck. Rent speltekniskt såg det snyggt och stilrent ut, men pinnar till armar, en lönnfet mage samt hållning som en ostbåge drar ner helhetsbilden. Inte mycket ögongodis där inte. Men sammanfattningsvis så var eventet lyckat och jag ställer gärna upp igen på en ny utmanarmatch.

 

För att spinna vidare på utmaningar så slänger jag, mot bättre vetande och en nypa hybris, ut ett lockbete som kanske kan trigga igång lite side-bets också: Vem som helst, One-Pocket nere på JoLo, race till 5, handicap varken ges eller tas, 1000 SEK per race, slå mig en signal på 073-9926368 så avtalar vi en tid. Några i Team Sweden tar säkert upp den kastade handsken och vill plundra gubben. Men någon tusenlapp kan jag donera om det kan få igång lite tryck på hallen. Och så är det ju bra träning...

Skribent: Niclas Bergendorff

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Riksidrottsförbundet

 

sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: This is a mailto link