Hoppa till sidans innehåll

Rätta svar i Sant eller falskt?

17 OKT 2012 10:53
Efter en lång tids spänning...här är svaren och vinnare.
  • Skapad: 17 OKT 2012 10:53

1)    Är The Striking Viking, alltså svenskan Ewa Svensson-Mataya-Laurence född i Valbo utanför Gävle?

Falskt – Ewa är från Oppala, som visserligen ligger nära Gävle.

 

2)    Åkte den levande legenden Buddy Hall ut i första omgången av 1991 års VM i Las Vegas mot en okänd närsynt tysk som hette Ingo Schweden?

Sant – Killen med de Trocadero-bottnade glasögonen och det osannolika namnet slog ut Buddy Hall med 3-1 i set och då ”stal” Hall första set med 5-4 där tysken egentligen gjorde sista 9:an men stoppade vit med handen precis innan den stannade, trots att det inte var nära förlöp. Så Hall skrek touché och fick setet gratis, men vad hjälpte det.

 

3)     Har holländaren Alex Lely spelat landskamper i Rugby?

Sant – Alex var riktigt bra i Rugby och spelade ungdomslandskamper för Holland innan det blev biljard.  Alex avsaknad av näsben var en ledtråd.....

 

4)    Har filippinaren Dennis Orcollo som just vann China Open, även jobbat som pärlfiskare?

Sant – Han försöjde sig som pärlfiskare och har även jobbat som busschaufför innan han blev proffs.

 

5)    På tal om yrken, stämmer det att förra 9-boll världmästarinnan Robin Bell-Dodson numera är hjärtkirurg på Johns Hopkins Hospital i Baltimore?

Falskt – Hon har antagligen krossast några hjärtan som tonåring, men hon är ingen hjärtkirurg. Inte illa för övrigt att bli världsmästarinna från att ha varit tung heroinist i unga år. Hatten av!

 

6)    Biljardoraklet Jörgen Sandman har många strängar på sin lyra, är Hedersdoktor vid ett Universitet i Ukraina en av dom?

Sant – Jörgen jobbade ett tag i Ukraina och blev mycket riktigt Hedersdoktor på vägen.

 

7)    En av de mest kända biljardfilmerna är Color Of Money. Flera proffs glimtar förbi och en av dom fick spela mot Tom Cruise som karaktären Grady Seasons. Var det George San Souci?

Falskt – Det var Keith McCready som spelade Grady Seasons i filmen.  

 

8)    Earl Strickland är ju en av de mest färgstarka profilerna i poolbiljarden, men är han så egocentrisk att han till och med äger en travhäst i USA som heter Earl The Pearl?

Falskt – Det finns en travare i USA som heter så men det är inte Earl Strickland som äger. Rätt skaplig pålle faktiskt, den har vunnit flera lopp.

 

9)    Är John Schmidt, en av de absolut bästa amerikanerna även engagerad inom politiken och har han varit blott några hundra röster ifrån att bli borgmästare i Milton, Florida?

Falskt – Orden ”några hundra” som man kan koppla ihop med John Schmidt är antal bollar han gjort i 14-1, närmare bestämt prick 400 st. Men han bor i alla fall i Milton, Florida.

 

10)  Har Björn ”China” Jonsson spelat en 9-bollturnering i Stockholm där han lirade varje stöt med kratta och en hallkö?

Sant – Det var på den tiden då reglerna föreskrev att man var tvungen att spela ett kval för att få vara med på SM, resultatet däremot spelade ingen roll. China markerade det löjeväckande i det hela och spelade under protest med kratta och hallkäpp, det gick inget vidare.....

 

11)  Är det sant att ett 5-9:a parti i Södertälje där taxan från början var 3 kr för femman och 6 kr för nian, slutade med att de körde kvitt eller dubbelt och tekade om den enes bil?

Sant – Stämmer utmärkt, efter x antal dubblingar av utgångssumman så tekade dom om bilen. Visserligen en ganska skruttig kärra, men några tusen var den värd. Killen som torskade, släppte bilnycklarna utan ett ord, rätt ner i miljön och drog.

 

12)  Har Thorsten Hohmann varit med i ”Deutschland hat talent” där han spelade piano?

Falskt – Men inte så långt från sanningen då Thorsten är jättebra på att spela piano.

 

När krutröken lagt sig och alla tävlingsbidrag har kollats så står Helena Benjamin som segrare med fantastiska 11 rätt av 12 möjliga, tätt följd av Marcus ”Gurkan” Sjöberg på 10 rätt. Juryn är inte knusslig, utan kvinnlig list och intution belönas inte bara med fotvandringen, utan vi slänger även med så många bär du kan äta på vägen, grattis Helena!

 

 

 

 

 

Skribent: Niclas Bergendorff

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Riksidrottsförbundet

 

sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: This is a mailto link