Hoppa till sidans innehåll

2200 loppor i minuten!

11 AUG 2011 08:19
Det var en regnig dag i dag och vi fördrev tiden med att kolla på live snooker över webben. Nya friska affärsiden är www.liveworldsnooker.tv , visar allt från PTCturneringarna och kvalen till de stora rankingtävlingarna. Egentligen allt som inte eurosport sänder och det är inte dyrt heller, fyra bärs i kvartalet blir det.
Nu hade man alltså lagat mat, ätit upp den och diskat, allt klart för superfinal mellan Ding Junhui och Judd Trump.
Man hann knappt smaka på kaffet innan det var slut, Trumpen var i VM slag, pandan missade svart två gånger och matchen (4-0) var över på 45 minuter!
Ding Junhui såg riktigt förbannad ut och det var lika kul som att Judd Trump kommer att röra om ordentligt i grytan i fortsättningen.
All info om spelprogram osv. finns på www.worldsnooker.com
  • Skapad: 11 AUG 2011 08:19

Det har ju hänt en del sedan vi satte vårt personliga långpratarrekord och efter rehab där sköldis fick ligga i en vattenbalja i ett mörklagt rum på skansenhospitalet under ett antal dygn, så är vi med i matchen igen.

Vi backar filmen och försöker minnas vad det är som har hänt:

Alldeles nyss var det VM i konststötar på ett carrabord, fast program olika svårighetsgrader och massor med avancerade skruvar.

Det var väl så där bra bara och mest minns jag tysken (Ernst Dieder?) som i finalens sista omgång kixade i alla sina tre försök och därmed missade titeln. Gummiarm, eller?

Innan dess var det Australian Open, ny rankingtävling i kalendern och det var riktigt,riktigt bra, tack vare publiken som var ordentligt med på noterna.

Roligast var väl när Mark Allen försökte psyka ned Stuart Bingham på en presskonferens dagen innan deras kvartsfinal.

” Ja Stuart är ok, men han har ingen ”bottle” när det gäller", tyckte Mark Allen. Bottle är ett skumt ord som snookerspelarna använder sig av och egentligen är det väl ungefär att ”palla för trycket”. Bingham (Bingo) fick naturligtvis frågan om vad han tyckte om det påhoppet. ” tja, jag bryr mig inte, Mark är ok vid bordet men i övrigt är han en idiot!” Upplagt för hatmatch alltså, finfint, rubriker i lokalpressen. Bingo vann med 5-3, dags för ny presskonferens och då tycker mark Allen så här: ” Ja Stuart spelade väldigt bra i dag och blev aldrig satt under press, så vi fick inte se att han inte har någon bottle”! Smart sagt Mark Allen. Bingo gnuggade in saltet i det öppna såret ,” Mark höll på och sade ”bra stöt” när jag spelade, jag körde på, jag vann och han är fortfarande en stor idiot!”

Nästa man till rakning blev Shaun Murphy (6-2) och Bingo, som aldrig varit längre än i kvarten i hela sin karriär, var helt plötsligt i final och där väntade stormästaren Mark ”varanen” Williams. Det utvecklade sig precis som experten sköldis hade tänkt sig, bäst av sjutton frames, mästaren kör ifrån, 8-5 och inne och spelar, ”sajfar” upp vit bakom svart och skickar ned sista röd i gröten bakom kvarterslinjen med 34 poängs ledning.

Sköldis sitter och gratulerar sig självt till den utmärkta bankräntan när Bingo på ett mystiskt sätt inte bara träffar röd, utan dessvärre även får till en undanläggning. Stuart Bingham, som enligt Mark Allen saknade ”bollar” vänder och vinner 9-8, helt otroligt!

Två saker:
Mark Williams är mitt dyraste snookerkonto i historien. Inte nog med ovanstående, i VM dominerade han semin mot John Higgins fram tills målkameran tändes, då var det kört. Finalen mot John Higgins i UK 2010, ledning 9-5, torsk 9-10. Dessutom sabbade han en åttling i UK 2009 (1.14) genom förlust mot Peter Lines (hört talas om honom?) med 8-9.
Den andra grejen:
Vissa skall helst inte låta sig intervjuas, så är det bara. Bingo är snäll, ser snäll ut och gillar små hundar.Allt detta fick vi veta vid segerintervjun, Bingo var inte bara tårögd, han var ”over the moon”, hela släkten hemma i Basildon hade hållit tummarna, kan inte vara sant …jada,jada.. och så kom det .En extra tacksamhetens tanke till den lilla hunden Effie på pensionatet där han var inhyst, han klappade den varje dag innan match för att den förde tur med sig och gav honom styr.. , där bröt konferenciern klokt nog och fick in det hela på ett annat spår.

Veckan innan var det lag VM i Bangkok, fint var det, lite för fint faktiskt och det var tunt med vanligt folk på läktaren.Dock var det väldigt kul att se så många profiler från de små snooker-nationerna. Lag Kina (Junhui/Wenbo) slog Nord Irland i finalen och fick 1,2 millor för besväret.

Sorglustigast var Ken Dohertys gnäll på presskonferensen efter förlusten mot Kina, gnället var på en femårings nivå ” Wenbo hade spelat ett frame utan fluga och hade domaren gett framet till Irland (för att Wenbo spelade utan fluga vilket det är upp till domaren att styra upp), ja då kunde matchen ha blivit annorlunda och dessutom hade det hänt en gång att en spelare hade förlorat ett frame för att han hade glömt sin krita (Maguire mot Murphy 2005 på en teknikalitet) och dessutom hade han självt en gång glömt västen och då hade domaren stoppat honom från spel!!!” Snacka om hjärnsläpp.

Veckan innan var Wuxi classic där Mark Selby kammade hem ¾ milla.

28-30 Augusti är nästa livesändning i eurosport. PTC4, Paul Hunter Classic i tyska Furth.

Så till dess, ha det!

sköldis

 

Skribent: Kim Hartman

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Anmälan till föreningskonferensen

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...