Följ sidan "Infosida Corona"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Informationssida med anledning av Coronaviruset

På den här sidan samlar vi information och nyheter angående coronaviruset (Covid-19).

Svenska Biljardförbundet (SBF) följer löpande den utveckling som sker gällande coronaviruset (covid-19) och fattar beslut utifrån aktuell situation.

Det viktigaste vi alla kan göra är att hålla oss uppdaterade på vad som gäller och göra allt för att minska smittspridningen.

Nationell tävlingsverksamhet
Tävlingar arrangeras utifrån gällande regelverk från myndigheter och anpassas för att tävlingarna ska vara så säkra som möjligt. Det är viktigt att samtliga deltagare följer arrangörens uppmaningar. Trängsel får aldrig uppstå i hallen. Respektive grenkommitté informerar om tävlingsschema och coronaanpassningar.
Deltagare som känner minsta symtom ska alltid avanmäla sig till tävlingen. Sena avanmälningar innebär ingen bestraffning. Det viktiga är att vi tänker på varandras hälsa.
Beslut kring den nationella tävlingsverksamheten kan komma att ändras beroende på riktlinjer från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Nya beslut kan komma med kort varsel.

Riktlinjer och råd för biljardspel
SBF har tagit fram riktlinjer och råd för biljardspel under coronapandemi. Dokumentet innehåller anvisningar för föreningar, arrangörer, spelare och hallägare. Dokumentet uppdateras löpande. Den senaste versionen publiceras alltid på den här sidan:
Riktlinjer och råd för biljardspel under coronapandemi
Guide till rengöring av biljardutrustning (pdf)

Bekräftad smitta:
Rekommendationer vid bekräftad smitta i föreningen

Råd till spelare
Det är tillåtet att spela biljard om det sker smittsäkert. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Åk inte till hallen om du har några symtom.

Viktiga länkar:
Folkhälsomyndighetens hemsida,  www.folkhalsomyndigheten.se
Regeringens hemsida,  https://www.regeringen.se/
Riksidrottsförbundets samlingssida om Coronaviruset och idrottsrörelsen.
RF.se/corona med svar på vanliga frågor
Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang

--------------------------------------------------------------------------------------

(2021-09-30 12:45)
Igår försvann många av de restriktioner som har påverkat idrotten. Äntligen! Nu kan vi spela biljard nästan som vanligt igen. Vi befinner oss dock fortfarande i en pandemi så vi måste fortsatt vara ansvarsfulla.

(2021-08-10 11:50)
Från och med den 15 juli behöver verksamheter inte längre beräkna det maximala antalet besökare som samtidigt får visats i verksamhetens lokaler. Begränsningsförordningens regler gäller dock fortfarande.

(2021-07-01 14:46)
Den 1 juli 2021 försvinner ett antal restriktioner. Men det pågår fortfarande en pandemi och det är viktigt att vi tar vårt ansvar genom att organisera verksamheten så smittsäkert som möjligt och följer de restriktionerna som fortfarande finns.

(2021-06-17 09:49)
Förbundsstyrelsen har beslutat att nationella tävlingar kan arrangeras igen från den 1 juli utifrån de restriktioner som föreligger.

(2021-06-01 09:34)
Från och med 1 juni har Regeringen och Folkhälsomyndigheten lättat på restriktionerna och det är tillåtet med tävlingar i mindre omfattning för alla åldersgrupper.

(2021-05-31 13:01)
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni. Myndigheten poängterar att lägerverksamhet kan främja ungas fysiska och psykiska hälsa.

(2021-04-21 11:56)
RF arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till corona. Hjälp till och svara på enkäten så att RF får en bild av biljardföreningarnas utmaningar och framtida behov.

(2021-04-20 11:58)
Förbundsstyrelsen fattade vid sitt möte den 19 april beslut om att Cuescore inte ska användas så länge som avrådan mot att arrangera tävlingar föreligger enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

(2021-04-12 09:53)
Idrottsföreningar kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av corona för perioden 1 januari till 30 april 2021. Observera att datumen ändrats.

(2021-04-07 11:06)
Smittspridningen och antalet personer som vårdas på sjukhus ökar. Det är därför väldigt viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de rekommendationer och bestämmelser som finns för att minska smittspridningen.

(2021-03-05 16:11)
Folkhälsomyndigheten har kommit med en tydlig uppmaning att föreningar ska se över sina rutiner vid konstaterad smitta. Det står alltmer klart att den brittiska virusmutationen som nu sprider sig i Sverige är mer smittsam än de tidigare varianterna.

(2021-02-25 11:29)
Folkhälsomyndigheten meddelade igår att från den 1 mars tas undantaget för enstaka matcher för barn födda 2005 och senare bort.

(2021-02-15 14:40)
Det är många olika rekommendationer och bestämmelser att hålla reda på för föreningen och den enskilda spelaren med anledning av corona. Här kommer därför en sammanfattning kring vad som gäller för tillfället.

(2021-01-19 20:18)
Vid sitt styrelsemöte i måndags beslutade förbundsstyrelsen att förlänga stoppet för den nationella tävlingsverksamheten fram till sista juni. Beslutet kan dock hävas i förtid, utifrån myndigheternas rekommendationer.

(2021-01-15 16:15)
Sedan i söndags gäller pandemilagen i Sverige, vilket bland annat påverkar idrottsanläggningar. Idrottsanläggningar där föreningar bedriver verksamhet för sina medlemmar omfattas som utgångspunkt av lagen.

Biljard för äldre

Anmälan till föreningskonferensen