Följ sidan "Infosida Corona"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Informationssida med anledning av Coronaviruset

På den här sidan samlar vi information och nyheter angående coronaviruset (Covid-19).

Svenska Biljardförbundet (SBF) följer löpande den utveckling som sker gällande coronaviruset (covid-19) och fattar beslut utifrån aktuell situation.

Alla tävlingar sanktionerade av SBF är inställda till och med september.
Förhoppningen är att kunna återuppta tävlingsverksamheten i september. Se respektive grens hemsida för info om upplägg.

Vi rekommenderar alla föreningar att se över sin egen verksamhet för att minska smittorisken.

Viktiga länkar:
Folkhälsomyndighetens hemsida,  www.folkhalsomyndigheten.se
Regeringens hemsida,  https://www.regeringen.se/
Riksidrottsförbundets samlingssida om Coronaviruset och idrottsrörelsen.
RF.se/corona med svar på vanliga frågor
Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang

I takt med att SBF publicerar nyheter fylls nyhetslistan nedan på.

--------------------------------------------------------------------------------------

(2020-05-29 14:01)
Folkhälsomyndigheten lämnade idag beskedet att tävlingsidrott för alla idrotter i alla åldrar på alla nivåer inklusive elitidrotten får starta igen från söndagen den 14 juni. Det råder dock oklarhet om det även gäller tävlingar inomhus.

(2020-04-27 17:46)
För alla biljardspelare gäller Svenska Biljardförbundets rekommendation att hålla sig uppdaterad och följa de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Här kommer en påminnelse kring vad som gäller för tränings- och tävlingsverksamhet.

(2020-04-27 10:18)
Den 1 maj öppnar RF ansökan om kompensationsstöd för föreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen.

(2020-04-22 11:29)
I måndags kväll fattade förbundsstyrelsen beslut om att nedstängningen av den nationella tävlingsverksamheten förlängs för resten av säsongen. Förhoppningen är att kunna återuppta tävlingarna i september.

(2020-04-16 14:45)
RF har idag öppnat en enkät där alla RF-anslutna föreningar får ge sin bild av coronakrisens konsekvenser på ekonomi och verksamhet. Enkäten är ett viktigt underlag till RF:s dialog med regeringen och kommuner för kommande stödinsatser.

(2020-04-15 13:55)
På grund av den rådande situationen i landet har en del föreningar valt att flytta fram sina årsmöten. Vad innebär det när årsmötet inte genomförs i enlighet med stadgarna?

(2020-04-14 10:56)
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att inom ramen för det befintliga projektstödet för Barn- och ungdomsidrott lägga till ytterligare ett kriterium: bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner på grund av corona.

(2020-04-01 16:34)
Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det är Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.

(2020-03-31 12:42)
Folkhälsomyndigheten lämnade förra veckan beskedet att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men försiktighetsåtgärder bör vidtas. Träning utomhus är att föredra.

(2020-03-31 12:28)
Regeringen har tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Förbudet gäller tills vidare.

(2020-03-19 17:30)
Efter löpande utvärdering av situationen de senaste dagarna beslöt idag förbundsstyrelsen att tillfälligt pausa tävlingsverksamheten till och med 30 april. Förhoppningen är fortfarande att kunna avsluta säsongen som vanligt.

(2020-03-17 17:29)
Biljardförbundet fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer om att inte stänga ner mer än nödvändigt. Planerade tävlingar ska därför hållas i den mån det är möjligt, men förbundsstyrelsen utvärderar utvecklingen dag för dag.

(2020-03-15 11:39)
Nya föreskrifter från Folkhälsomyndigheten – styrelsemöte på måndag

(2020-03-12 18:42)
Förbundsstyrelsen gör i nuläget bedömningen att de tävlingar som är planerade i helgen fortfarande ska arrangeras. Vi följer dock noga utvecklingen och kommande tävlingar kan komma att ställas in.

Filtrera nyheter

År Månad