Folkhälsomyndigheten: Skjut upp tävlingar och matcher

01 APR 2020 16:34
Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det är Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.
  • Uppdaterad: 01 APR 2020 16:34

Folkhälsomyndigheten har utifrån regeringens förbud kommit ut med nya rekommendationer i så kallade allmänna råd. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus.
I Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns även andra punkter som riktar sig till idrottsrörelsen:

• Undvik närkontakt vid idrottsutövande
  • Träna utomhus när så är möjligt
  • Begränsa antalet åskådare för att undvika trängsel
  • Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande

De nya rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till varandra. Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning och de punkter som anges ovan.

– Det är viktigt att vi fortsätter bedriva träning i enlighet Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både för folkhälsan och för att vi ger barn och ungdomar en fast punkt i en turbulent omvärld, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

RF: Om de nya rekommendationerna
Frågor & svar - Corona och idrottsrörelsen