Kompensationsstöd till föreningar hösten 2020

13 OKT 2020 19:42
Från och med den 15 oktober kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin för andra halvåret 2020.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2020 19:42

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av Coronapandemin. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Hur gör jag som förening?
Föreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Det kommer att genomföras två ansökningsomgångar.
Ansökningsomgång 1 från 15 oktober–26 oktober kl 12.00 för ekonomiska förluster för kvartal 3.
Ansökningsomgång 2 från mitten av januari (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 4.

Vad kan föreningar söka stöd för?

• Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Föreningar kan inte söka stöd för:

• Ersättning för lön eller arvode.
  • Uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal.
  • Verksamhet och evenemang som inte budgeterat ett överskott, exempelvis träningsläger.

Behöriga att ansöka är de angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare i IdrottOnline.

Läs mer om stödet och hur ni söker här

För frågor om kompensationsstödet och ansökan, kontakta: This is a mailto link

För tekniska frågor om till exempel inloggning i Idrottonline, kontakta supporten.

Skribent: Sofia Asp