Foto: Peter Eriksson (RF/SISU)

Om föreningen drabbas av smitta

29 OKT 2020 12:32
RF har tillsammans med Folkhälsomyndigheten tagit fram rekommenderade riktlinjer om föreningen har drabbats av bekräftad smitta.
  • Skapad: 29 OKT 2020 12:32

Följande riktlinjer rekommenderas:

• Informera laget/träningsgruppen och övriga personer som ifrågavarande person varit i kontakt med.
  • Övriga i laget/träningsgruppen ska, även om man inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på om man får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).
  • Vid symtom ska man isolera sig och gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller om symtomen inte går över på ett dygn.
  • Medan man väntar på provsvaret ska man bete sig som om man har covid-19.
  • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som ifrågavarande person använt och vistats i.
  • Följ de regionala förhållningsregler och håll dig informerad via 1177.se.

Ladda ner bild

Skribent: Sofia Asp