13-åriga Johan, blå smurfen, Lindqvist krossar motståndet

19 OKT 2012 09:28
Efter lite strul med anmälningarna under veckan blev det tillslut 18 deltagare i säsongens andra upplaga av Klass 1.
  • Skapad: 19 OKT 2012 09:28

Tre matcher fick starta från sista 32, tre spelare från Vimmerby, 3-0 till Vimmerby! En fantastisk början på tävlingen för deras del som nu kunde fortsätta med sista 16. Omgångens största skräll bjöd Jonas Johansson från Vimmerby på när han slog ut andra seedade Martin Linderoth. Det var dock inte den största skrällen Jonas skulle bjuda på. I kvartsfinalen var han efter underläge 0-1 mot Sven-Olov Bergqvist tvungen att lämna Walk Over för att inte missa bussen hem till Vimmerby. Tråkigt, men Jonas var ändå nöjd med sin insats och planeringarna för att komma tillbaka är redan igång. Vi hälsar Jonas och hela gänget från Vimmerby varmt välkomna tillbaka till Stockholm!

Söndag morgon och dags för semifinalerna. På bord två spelade Daniel Derezinski mot Sven-Olov Bergqvist. Daniel vann övertygande med framesiffrorna 3-0. På bord ett kunde publiken följa den betydligt jämnare matchen mellan premiärlejonet Magnus Åleby och Johan, blå smurfen, Lindqvist. Tre timmar och 40 minuter senare stod det klart, skrällen var ett faktum. Förstaseedade Magnus fick se sig besegrad av sin yngre motståndare med 2-3. Johan visade upp ett moget spel och vann efter flera 20-serier och några riktigt bra snookers.

Efter 30 minuters paus väntade en på förhand mycket spännande final mellan Daniel Derezinski, som vann sin semifinal lätt och tordes ha sparat sina krafter till finalen, och Johan Lindqvist, som precis kört ett maraton och frågan var ifall 30 minuter var nog för att ladda om batterierna. Matchdomare var Arpat Pulat. Knappt två timmar senare stod det klart att man som 13-åring orkar med hur mycket som helst. Johan vann enkelt finalen med förkrossande 4-0 och tappade endast två frame i hela turneringen. Vi önskar honom ett stort grattis och lycka till i framtiden.

Johan blåsmurf Lindqvist

Skribent: Suleman K.Salam/Bairaq Al-Urfy