4 man slåss om bronset

31 JAN 2016 08:08
Efter den tredje dagen av årets SM i 3-vallars carambole i Helsingborg så slåss 4 spelare om bronset då 2 omgångar återstår. Guldet och silvret är tidigt avgjort mellan de helt suveräna spelarna Torbjörn Blomdahl och Michael Nilsson, som efter 10 omgångar har vunnit samtliga sina matcher.
  • Skapad: 31 JAN 2016 08:08

En hel ren final mellan dessa giganter kan spelas i den absoluta sista omgången! Michael Nilsson har vuxit allt mer och mer ju längre turneringen pågår och det syns tydligt att han heltaggad och koncentrerad. Med ett totalt snitt på 1.773 och maxpoäng efter 10 omgångar talar sitt tydliga språk. Torbjörn Blomdahl är Torbjörn Blomdahl ... den regerande Europa- och världsmästaren gör ingen besviken och det är en ren fröjd  för både publik och spelare att se honom spela. -"Inte så ofta Torbjörn är här hemma så det gäller att passa på se honom lira." berättar David efter sin förlust just mot Torbjörn med 27-40 på 24. -" Även om jag förlorade så är det en fröjd att möta honom. Man lär sig så oerhört mycket av världsmästaren."  Men som sagt ... när det gäller om bronset så är det betydligt mycket jämnare mellan 4 spelare(Nalle Olsson 12p-1.132, David Pennör 11p-1.184, Freddy Cato 10p-1.063 och Peter Lohmander 8p-1.087). Bästa chansen har uppstickaren Freddy Cato som har lättare motstånd kvar under den sista speldagen då både David Pennör har Michael Nilsson att möta och Nalle Olsson har Torbjörn ... Dagens höjdpunkt var klart när Freddy Cato gjorde sitt livs match mot Peter Lohmander och spelade in sig till världselitens lista över 3.0 i snitt, 40 -9 på 12(!!!) stötar! Ett snitt på 3.333!!! Fantastiskt! Det är inte många toppspelare i hela världen som kan ha det snittet!   Peter Lohmander har spelat lite sämre och måste vinna sina återstående matcher samtidigt som någon av de tre tappar poäng. Spännande! Man märker att publiken strömmar till mer och mer och njuter av det fantastiska spel dessa spelare visar upp. Den lokala TV-kanalen Öresundskanalen var på besök och gjorde ett stort reportage om sporten.

Skribent: David Pennör