Arpat och Belan mot Kiruna-Jim i snookerns R1 och R2

02 NOV 2017 09:19
Sammanfattningen av Snookerns två första rankingtävlingar är att det nya tävlingssystemet med enkelcup, trösttävling, lägre startavgift och bättre prispengar har varit lyckat.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2017 22:26

I den nya spelformen klaras tävlingen av på en dag, distanserna är utslagsgivande, deltagarantalet har ökat och den allmänna uppfattningen är ”tummen upp” från spelare, funktionärer samt hallägaren.

I Ranking 1 den 30 september deltog 22 spelare. Semifinalerna såg Arpat besegra Belan Sharif med 3-0 och i de långväga gästernas möte vann Jim Johansson över Ali Shivan med 3-1. Kiruna mot Umeå i semi alltså! Finalen vann Arpat Pulat med klara 3-0 över Jim Johansson.

I Ranking 2 som avgjordes 28 oktober var det återigen Kiruna-Jim i final, nu mot Belan Sharif och det blev tyvärr återigen för tufft, Belan vann med klara 4-1.

Andy Nettleton, som gör ett gott administrativt jobb och streamar bästa matcherna live på YouTube , pressade Jim in i ”kaklet” i semi och föll alltså med 2-3.

Ali Shivan höll masken bra trots 2-0 tappet mot Arpat i kvarten, Arpat vann på avgörande svart! Svenske mästaren Mats Eriksson har dock lite mer träningsmängd att avverka, för just nu är Belan och Arpat helt enkelt för bra.

Högsta stöt i tävlingen stod Jim Johansson för med en serie på fina 99 poäng och Belan var inte mycket sämre då han stängde semifinalen mot Arpat (3-0) med en serie på 97.

Pris för högsta stöt var ett kilo pitepalt utlovat av undertecknad och med leverans vid senare tillfälle. Deltagarantalet var 25 och det rör på sig på snookerhallen, bl.a med inplanerad Shoot Out tävling.

Länk till YouTube där man kan se Belan Sharifs 97-serie samt Jim Johanssons serier på 78 och 98: https://www.youtube.com/watch?v=yAC3361SQz0&app=desktop

Rankingtävling 3 spelas första lördagen i december.

/ Kim Hartman

Skribent: Snookerkommittén