Belan Sharif U17-vinnare

25 OKT 2011 20:56
Helgens U 17- turnering i snooker samlade fem stycken förväntansfulla juniorer. Stor favorit var ju självklart den talangfulle Arpat Pulat mot bakgrund av hans övertygande seger i den föregående topp 48-tävlingen, där han visade att hans spel mer än väl räcker till för att utmana den svenska herreliten.
  • Skapad: 25 OKT 2011 20:56

Arpat vann följdriktigt de två första matcherna utan frameförlust, men dock utan att direkt övertyga. I sin tredje match mötte Arpat den likaledes talangfulle Belan Sharif som i det avgörande framet spelade stor snooker och krönte vinsten med ett formidabelt break på 59 poäng. En annan lovande junior är Mattias Boman Andersson  som denna gång fick spela en avgörande match mot Arpat om en plats i finalen. Matchen var mycket jämn men i det avgörande framet såg krafterna ut att tryta för Mattias som fick se sig besegrad med 2 -1. Finalen spelades mellan Belan Sharif och Arpat Pulat och blev egentligen en upprepning av deras match i gruppspelet. Belan avgjorde de jämna framen på de avslutande färgerna med ett kyligt beräknande safetyspel kombinerat med ett stabilt ”pottande”  Denna gång var Belan den bästa spelaren och det ska bli intressant att följa hans vidare utveckling, grattis Belan!

Resultat U 17

Mattias Boman Andersson – Johan Lindqvist  2-0

Belan Sharif – Rickard Höglund  2-0

Arpat Pulat – Rickard Höglund  2-0