Hoppa till sidans innehåll

Biljarden gjorde avtryck i Sundsvall

04 JUL 2015 21:36
Fyra fantastiska dagar är till ända i Sundsvall. Biljardens medverkan på SM-veckan fick mycket massmedial uppmärksamhet och många besökare på plats tittade in och såg på biljard trots det strålande vädret.
  • Skapad: 04 JUL 2015 21:36

priser

Många matcher och massor med hårda drabbningar under fyra dagar. Spelare som Marcus Chamat, Andreas Gerwén, Jim Chawki, Caroline Roos och Louise Furberg dominerade i medaljligan men glädjande nog tog två nya namn sina första medaljer på ett SM. Adam Rydström slog till med ett silver i 14-1 och äntligen lossnade det för Fredrik Andersson som vann silver sista dagen i 9-ball.

Medaljörer Herrar

  Guld Silver Brons Brons
14-1 Marcus Chamat Adam Rydström Jim Chawki Tian Zhang
10-ball Andreas Gerwén Marcus Chamat Tomas Larsson Jim Chawki
8-ball Jim Chawki Andreas Gerwén Marcus Chamat Tomas Larsson
9-ball Marcus Chamat Fredrik Andersson Tomas Larsson Andreas Gerwén

 Medaljörer Damer

  Guld Silver Brons Brons
14-1 Louise Furberg Caroline Roos Lisa Skaale Ulrika Andersson
10-ball Louise Furberg Caroline Roos Lisa Skaale Ann-Sofie Löfgren
8-ball Caroline Roos Helena Benjamin Louise Furberg Ann-Sofie Löfgren
9-ball Caroline Roos Louise Furberg Helena Benjamin Ann-Sofie Löfgren

Alla matchresultat finns att läsa på BiljardOnline

 

IMG_4170

Alla fyra dagarna sändes det live via YouTube i samarbete med Biljardmagasinet, men än bättre var att vi fick två finaler sända live på SvtPlay med Chris Härenstam som kommentator tillsammans med vår egen Tom Eksell. Bitar av dessa finaler sändes även på Svt och på storbild på torget inne i centrala Sundsvall. Svt Mittnytt gjorde reportage, live på SR P4 och massor med tidningsartiklar, denna gång gjorde biljarden ett stort avtryck på SM-veckan. Under sista dagens finaler i 9-ball fanns det en publik på drygt 50 personer som med spänning följde spelet. Men vi vet att vi fortfarande kan förbättra mycket inför nästa sommar, se upp Norrköping 2016...

Ett stort tack till alla spelare som kämpade väl under dessa dagar, Magnus Andersson som tävlingsledare och elektriker, Tom Eksell för bordsuppsättning och kommentering, Tony Ahola för fantastisk produktion av streamingen och ett jättetack till er domare som ställde upp dessa långa dagar och såg till att allt flöt på så bra som det gjorde, super.

En ännu större eloge till en person som arbetat med detta under nästan ett helt år och som hållt ihop hela projektet. Utan Bojan Stefanov hade inte detta blivit i närheten så bra som det blev. Tack för ett fantastiskt arbete Bojan.

Förutom de som ställt upp personligen så har våra sponsorer vart ovärderliga och ställt upp med material och ekonomiska resurser. Stort tack till Brunswick, Biljardexperten AB och Diös.

Redan om ett par veckor startar arbetet inför nästa års SM-vecka som avgörs i Norrköping, nya medaljörer skall koras...

Skribent: Kurt Roos

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...