Blomdahl ute

17 OKT 2013 05:39
Torbjörn Blomdahl åkte ut ur VM igår i 3-vallars carambole. Trots att Torbjörn vann den sista gruppspelsmatchen mot egyptern Niad så räckte inte det ända fram, då ecuadoren Terez gick vidare ur gruppen med bästa snitt.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2013 09:52

Just nu spelas 16-dels finalerna... anmärkningsvärt är att koreanen Kang var en stöt från världsrekordet i snitt under ett parti 40-14på 7(!!!) men gick ändå inte vidare från sin grupp. En annan liten skräll är att colombianen Alexander Salazar vann över strofavoriten koreanen Choi med 40-38 i en ganska nervpirrig match. Italienaren Marco Zanetti var väldigt illa ute i sin match mot Tobbes baneman Terez. Vid 38-39 i Terez favör så hade bägge spelarna många bra chanser att avgöra partiet. Det var länge sedan man såg ett nervöst och sprattlande Zanetti missa så bra chanser i slutskedet... men erfarenhet vinner alltid. Efter en sk shootout( partiet slutade oavgjort och då avgörs vem som lyckas producera mest poäng i efterstöt) lyckades Zanetti göra en sexa medan Terez var så nervöst att han missade efterstöten... Hemmaspelaren Caudron gick behagligt vidare över Daniel Sanchez och i skrivande stund så spelas de övriga matcherna i 16-delen. följ VM live på kozoom.com.

Tidigare artikel:

Torbjörn Blomdahl illa ute i VM

Efter att ha spelat helt magnifikt med ett världsrekord i bagaget i Worlcupen i Grekland senast så förlorade Torbjörn lite oväntat mot Ecuadoren Javier Perez med 28-40 på 29(!) i den första matchen.

Under en intervju efter matchen förklarade Torbjörn lite beklagligt att han inte kunde prestera bättre biljard för en underbar publik. - " Jag fick väldigt många dåliga bollar i början av matchen och väntade på att de skulle rulla upp bättre lägen under matchen... men för sent. När jag lyckades göra en svår stöt så fick jag inga bra lägen efter det, så det var tufft. När jag väl fick en eller två lägen så brände jag dem vilket visade sig vara förödande..." VM, som spelas i Antwerpen, Belgien verkar vara en helt fantastiskt succe för arrangörerna. Alla speldagarna är slutsålda sedan länge och med en fantastiskt arena så kommer det att bjuda på mycket bra och underhållande biljard! För att Tobbe ska komma vidare till 16-delen så måste han inte bara vinna med marginal mot Egyptern Rady Niad, utan även hålla ett bra snitt. Oavgjort i den matchen så går Niad vidare från gruppen och Torbjörn ute ur mästerskapet. Matchen spelas idag kl 14(fredag) och visas live på kozoom.com för medlemmar.På söndag visas VM live på Eurosport 2 hela dagen för er som har TV-kanalen.

Skribent: David Pennör