Carambolens världsstjärna Torbjörn Blomdahl SM-vinnare!

21 JAN 2014 21:10
Torbjörn, just nu rankad tvåa i världen, kom som vanligt hem och spelade Svenska Mästerskapet i trevallare, och som han spelade.
Mästerskapet som i år spelades i MCC´s lokaler i Malmö, spelades som ”Round Robin turnering” dvs. tolv man, alla mot alla.
  • Skapad: 21 JAN 2014 21:10

Ganska tungt för både spelare och funktionärer, fyra dagar, 66 matcher på 3 bord.

Men när väl röken lagt sig i söndags, stod Tobbe som vi kallar honom som den obestridlige mästaren, efter suveränt spel genom hela tävlingen. Han vann alla sina elva matcher i stor stil och med fantastiska genomsnitt på vägen. Grattis från biljardsverige Tobbe!

Förra årets SM-vinnare Michael Nilsson spelade också stor biljard, och pressade Tobbe till en sista avgörande match om guldet.

I finalmatchen visade Tobbe dock ingen pardon och vann ganska lät med 40-25 på 21 stötar. Grattis till silvret Micke!

Trea blev Nalle Olsson BK Borgen som också visade upp prov på fin biljard.

Fyra blev en hårt kämpande Björn Lohmander BK Borgen (Kvalspelare och fd. svensk mästare)

David Pennör tvingades tyvärr lämna återbud sista dagen pga. sjukdom.

Slutresultat och totalsnitt finner ni på BiljardOnline Results/Carom

Skribent: Mats Norén