Chawki i topp

09 MAR 2014 21:40
Jim Chawki tog hem segern i den sjätte deltävlingen i Swedish Interpool Tour av säsongens åtta stopp i klassen SPT1000. Hela 69 spelare kom till start i Gävle denna helg då Sveriges elit gjorde upp i disciplinen 10-ball.
  • Skapad: 09 MAR 2014 21:40

Chawki som valt att satsa på studierna och trappa ner på sin satsning inom biljarden gick obesegrad genom tävlingen. Men han fick kämpa sig igenom ett par långa hårda matcher i inledningen av turneringen där han vann med minsta möjliga marginal 8-7.

I finalen stod den forna klubbkamraten Mikael Kåhlberg för motståndet. En mycket välspelad och jämn final där Jim drog det längsta strået och vann med siffrorna 8-6. På tredje plats slutade Fredrik Andersson och Mats Nygren som båda imponerade med homogent spel genom hela turneringen.

I det 69 man stora startfältet var hela sju damer med. Bäst lyckades Caroline Roos med en 9:e plats och Louise Furberg med en 17:e plats. Roos som i sin gruppfinal besegrade finalisten Kåhlberg med 8-3. Regerande Europamästarinnorna i lag visar båda fin form inför kommande EM.

Skärmavbild 2014-03-09 kl. 16.49.36

Jim Chawki tog i och med segern också över första platsen på rankingen. Ett bra sätt att fira sin födelsedag på, grattis Jim.

Skribent: SBF