David Pennör vinner Elit 2

15 APR 2014 13:51
Helsingborgaren David Pennör vann årets andra Elittävling med bravur. Tävlingen arrangerades av BK Borgens i deras lokaler i Helsingborg där 15 man var anmälda.
  • Skapad: 15 APR 2014 13:51

Det kanske låter lite men den här gången var varken 4-5 man från Malmö och 3-4 man från Stockholm inte med i tävlingen. Elit tävlingen var bra arrangerad där 3 spelare stack ut lite mer än andra såsom Mikael Nilsson med ett fantastiskt totalsnitt på 1.5, Nalle Olsson på 1.360 och David på 1.395.

På vägen till semifinalen så förlorade Nalle lite förvånsvärt mot klubbkompisen Björn Lohmander med 26-30 och hamnade därmed på förlorarsidan, då tävlingen spelades i dubbelcup. -" Jäkligt skönt att slippa Nalle i semin, då han hamnar på Mickes sida tack vare förlusten. Nalle har ju vunnit de 2-3 senaste matcherna  vi möttes, så. " pustar David som såg till att nå ända fram till finalen mot Micke. -" Mikael Nilsson har spelat riktigt bra genom hela turneringen så jag visste att det här kommer bli väldigt svårt. Då jag spelade väldigt dåligt i semin mot Björn så tänkte jag att om jag bara vinner denna match, då jäklar, Micke!" säger David som var riktigt glad över finalvinsten mot Mikael Nilsson med 40-23 på 21 stötar!

Finalen var en bra match där bägge spelarna inte missade många bollar. David kunde ganska tidigt dra ifrån med en ledning på 13 bollar och kunde hålla den ledningen hela matchen ut.-" Fy fan vad skönt att slå Micke! Visst, på de senaste matcherna har jag faktiskt haft lätt mot Micke men jag vet att man aldrig får vara avslappnad trots en stor ledning. En sån fantastisk och stor spelare som han, kan vända på steken så det var bara att vara helfokuserad från början" förklarar David efter finalen. Riktigt roligt var också att de gamla biljardspelarna har återvänt som Peter Lohmander, BKB, Lars Ringby, MCC och Björn Lohmander, BKB. Nästa Elit spelas i Stockholm mitten av maj.

Skribent: David Pennör