Gerwen Nordisk Mästare

18 OKT 2015 18:52
Andreas Gerwén tog hem Nordic 10-ball Championships i Oslo efter att besegrad förhandsfavoriten Petri Makkonen i finalen.
  • Skapad: 18 OKT 2015 18:52

IMG_4050

En Andreas som övertygade från början till slut, var inte nära en förlust i slutspelet på vägen till finalen. Segersiffrorna i finalen skrevs till klara 9-4, i semifinalen krossades Norges kvarvarande hopp Mats Schjetne med 9-1.

Mer Svenskt på prispallen blev det med fjolårets vinnare, Marcus Chamats 3:e plats. Långt framme på en 5:e plats kom också Christian Sparrenlöv Fischer. I de två upplagor som hållts sen nystarten för Nordiskt mästerskap har Sverige lagt beslag på titeln.

På damsidan fick Sverige dock lämna ifrån sig titeln till Norska Line Kjörsvik som i finalen slog turnerinhgens överraskning Lisa Skaale som bärgade silvret til Sverige. På bronsplats hade vi också fjolårets vinnare Louise Furberg och Caroline Roos.

Sverige vinner "medaljligan" klart med 1 Guld, 1 silver och 3 brons!

Stort tack till de tre Nordiska förbunden och huvudsponsorn Biljardexperten AB som gör detta mästerskap möjligt. Tufft motstånd från match ett i turneringen för alla deltagare och på bara två år har titeln Nordisk Mästare vuxit till sig som en prestigefull titel att ta hem.

Skribent: Kurt Roos