Gerwén klättrar i Europa

13 OKT 2013 14:56
Efter Eurotouren på Norra Cypern 10-12 oktober återfinns nu Andreas Gerwén på 16:e plats på rankingen. Trots spelplats i ett soligt semesterparadis saknades en mängd toppspelare denna gång.
  • Skapad: 13 OKT 2013 14:56

Anledningen till det lägtsa deltagarantalet på länge var flera som dyra flygbiljetter, US Open 9-ball startar dagen efter och det politiska läget.

Men oavsett startfält så skall man ändå ta chansen och det gjorde de svenska med ännu en jämn laginsats där flera fina skalper togs under tävlingen. Tomas Larsson besegrade Stephan Cohen, Mats Nygren la ner Marco Teutscher och Andreas Gerwén vann över Bruno Muratore som sedan slutade på 3:e plats.

Facit blev 17:e plats för Tomas Larsson, Andreas Gerwén och Jim Chawki medans Mats Nygren och Christopher Koba slutade på 33:e plats. Ännu en jämn laginsats av teamet men det finns smak efter mer. Kommer det i de två kommande tourtävlingarna i november och december, båda i Italien.

På rankingen har nu Andreas Gerwén klättrat till 16:e plats och fyra svenskar topp 50.

Skribent: Kurt Roos