Historiskt stor trupp till snooker-EM

20 SEP 2021 16:26
I oktober är det äntligen dags för EM i snooker igen. Sverige skickar en rekordstor trupp med deltagare i nästan alla klasser.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2021 11:13

Just när Covid slog till ordentligt i mars förra året spelades snooker-EM i Albufeira i Portugal. Det blev en underlig turnering både för arrangörer och spelare med plötsliga hemresor och många avanmälningar.

Nu är det dags för EM igen, och Albufeira får en ny chans. Algarvekusten kopplas ju gärna ihop med sol och bad, men här handlar det om två veckor med intensivt tävlande. Vi får se om man hinner med att packa upp badkläderna detta år. Förra året var det väl tveksamt.

EM 2021 avgörs mellan den 2-17 oktober och Sverige skickar en historiskt stor trupp med deltagande i praktiskt taget alla klasser. Förbundskapten Jonas Fahlander har plockat ut följande trupp enligt rankinglistorna i slutet av säsongen 20/21.

U18 och U21: Nils Ritenius Manjer och Viktor Mared.
6 reds: Nils Ritenius Manjer och Suleman Kukka Salam
Öppen klass: Bairaq Al-Urfy och Suleman Kukka Salam
Damer: Helena Benjamin och Ann-Sofie Löfgren
Seniorer (+40): Jim Johansson, Andy Nettleton, Mats Eriksson och Henrik Svedstedt
Damer lag: Helena Benjamin och Ann-Sofie Löfgren
Seniorer lag: Jim Johansson med Andy Nettleton och Mats Eriksson med Henrik Svedstedt

Mer information finns på ebsa.tv
Det brukas streamas från ett antal bord så följ gärna våra spelare där!
Skribent: Snookerkommittén

Biljard för äldre