Kalita vinner Elit 7

08 NOV 2016 20:25
Stockholms stolthet Henryk Kalita kunde i helgen vinna den 7:e rankingtävlingen i Elit i 3-vallars carambole! Och på det sättet han gjorde var verkligen imponerande!
  • Skapad: 08 NOV 2016 20:25

Inför stor hemmapublik i finalen så höll han trycket och lyckades slå helsingborgaren David Pennör med 40-32 på 25. -"Jag var lite helt säker på att jag skulle ta finalen mot Hempa när jag ledde med 26-11... men efter en helt sanslöst prestation och kovändning så får jag bara ta av hatten och böja mig" berättar David efter förlusten. Med en serie på 14(!) och 12(!) av Kalita i det läget var helt suveränt. -" Allting bara stämde och det bara flöt på..." säger en lite tillbakadragen Henryk.-"Jag var helt fokuserad och brydde mig inte om vad det stod på resultattavlan... så det var bara och köra på!" När matchbollen var slagen så visade publiken inga gränser med stående ovationer och klappningar! Tävlingen som arrangerades på Söder i samarbete med Spelpalatset på Kungsholmen var verkligen lyckat. Att både Nalle Olsson och Björn Lohmander från Helsingborg deltog var väldigt bra och uppskattat då det var väldigt länge sedan dessa spelare var i huvudstaden för en rankingtävling. Kanske det vänder nu? Henryk Kalita hade det bästa totalsnittet med 1.208 och David Pennör 1.124. Treorna Nalle Olsson och Björn Lohmander hade 1.115 respektive 0.944. Hela 18 man deltog i tävlingen vilket är bra, med tanke på hur liten sporten är i Sverige. Hade även killarna från Malmö och Lund ställt upp så hade deltagandet varit 26-30... Väldigt roligt är också att Hans Nielsen,Stockholm, var med efter flera års frånvaro. Kul! Tack vare vinsten så är den totala rankingen stenhård! 3 man slåss om första platsen! David och Henryk har exakt samma rankingpoäng på 4700 och Nalle 3900. Inför den sista Elittävlingen i Helsingborg den 3-4 december så måste Nalle Olsson vinna tävlingen för att bli etta. För Davids del räcker med en semifinalplats om inte Henryk Kalita tar hem tävlingen. Man räknar bort den sämsta rankingpoängen under spelåret, dvs Henryk räknar bort 500p och David 600. Då Nalle inte har ställt upp i alla rankingtävlingar så finns det inget att räkna bort där. Spännande! Ett stort tack till arrangören som bjöd på kaffe och bullar på söndagen(mycket uppskattat!) och till Giglio Alvararado som dömde finalen. All resultat och ranking hittar ni på Biljardonline under fliken ranking och sedan carambole.

Skribent: David Pennör