Klara för World Games

06 JAN 2013 10:23
Både Caroline Roos och Marcus Chamat är klara för världens näst största idrottsevenemang efter OS, World Games 2013 i Colombia! Endast 16 damer och 16 herrar från hela världen får delta i disciplinen Pool på detta gigantiska evenemang och Sverige har två spelare med.
  • Skapad: 06 JAN 2013 10:23

I slutet av juli hålls World Games i Colombia. World Games är de icke olympiska idrotternas motsvarigeht till OS. World Games hålls även det vart fjärde år. Från Europa kommer fyra spelare i herr- respektive damklassen vara med. Caroline Roos som rankad tvåa i Europa och Marcus Chamat för sin silvermedalj på EM 2012 gör att Sveriga har två platser vilket är otroligt i sig.

world_games_taiwan_opening_ceremony
Bild från öppningsceremonin från World Games 2009.

Inte nog med detta, besked kom även idag att Caroline Roos har en av fem platser från Europa till Amway Cup som spelas under mars månad i Taiwan. Marcus Chamat är även han klar för VM i 9-ball som spelas i Qatar i september.

Skribent: Kurt Roos