Mästaren berömmer finalisten

24 JAN 2011 10:38
Att BK Borgens världsspelare Torbjörn Blomdahl skulle stöta hem sitt 22:a SM-guld på hemmabord kom inte som någon skräll. Att finalmotståndaren skulle komma från samma klubb och heta David Pennör hade nog ingen räknat med.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2011 10:41

Att David Pennör besegrade Michael Nilsson, Blomdahls evige konkurrent om SM-guldet, i gruppspelet var en stor överraskning. Att Pennör gjorde det en gång till, i semifinalen, var närmast osannolikt.

– Haha, ja, jag är jättenöjd med hela turneringen Jag spelade bra hela vägen fram till finalen. Sen tappade jag väl lite där, sa David.

– Det är ett privilegium att spela mot Torbjörn. Det är bara att njuta och försöka lära sig något. Kanske skulle jag ha fokuserat lite mer på mitt eget spel även i finalen, men jag är nöjd ändå.

Att Torbjörn Blomdahls meritlista är lika lång som en biljardkö visste vi sedan tidigare. David Pennör är visserligen yngre, men absolut ingen nykomling i sammanhanget.

– Han är äldre än vad han ser ut, skrattade Torbjörn.

– Nej, men, den här sporten består av så många delar. David har en bättre teknik än vad jag har till exempel. Men sen är ju biljard som ett schackspel med system och uträkningar och massor av andra saker att ta hänsyn till. Det gäller att få ihop alla de där delarna så bra som möjligt på en och samma gång.

Finalen slutade med tre raka set för Blomdahl. I det andra inledde Pennör starkt och ledde med 9–2. Sen samlade BK Borgens världsspelare ihop sig och vände.

– Mitt spel har inte varit mycket att skryta med de här dagarna. Men det blev en ny titel i alla fall, sa Torbjörn. De här nationella tävlingarna är ju viktiga även för världsrankingen.

Skribent: Mats Norén