Mathies vinner Elit 5

17 NOV 2014 08:41
Stockholmaren Patrik Mathies vann på hemmaplan den 5:e Elit-tävlingen i 3-vallars carambole. Ett stort grattis!
  • Skapad: 17 NOV 2014 08:41

Patrik har under årets lopp lyckas nå finalen hela 3 gånger i Eliten av 5 då han trots allt inte deltog i en av tävlingarna, vilket är väldigt starkt gjort. I och med finalvinsten så knappade han in språnget på David Pennör,Helsingborg, som åkte ur i kvarten mot Henryk Kalita, SBS, till en helt avgörande strid i den sista kommande Elit i Lund den 5-7 december!

Bägge ligger precis lika i matchpoäng på 385  men tack vare bättre snitt ligger David före.  - " Det är precis vad den här sporten behöver! Ett superavgörande i sista tävlingen om vem som kammar hem titeln som Elitmästare är hur spännande som helst!" säger David med ett stort leende och kastar snabbt blicken mot Patrik som  håller helt med. En föga överraskning i tävlingen var att ena finalmotståndaren stod uppstickaren Bo Gustavsson från Lund som slog Henryk Kalita i semin med 40-31 för! -" Jag har faktiskt varit i final i Eliten 4 gånger tidigare men har aldrig vunnit..." berättar Bosse inför finalen... " 5:e gången gillt nu kanske"... Tyvärr fick Bosse ge sig vika den här gången också med 32-40 på 51 mot Patrik inför storpublik på Biljardpalatset. Notering i tävlingen är att Patrik hade den högsta serien i tävlingen på 14 caramboler!

Skribent: David Pennör