Mathies vinner Elit i Stockholm

11 APR 2013 08:31
Den andra deltävlingen i Elit i 3-vallars carambole avgjordes i Stockholm. Vinnare blev lite sensationellt hemmaspelaren Patrik Mathies, som spelade mycket bra under hela tävlingen. Med ett totalsnitt på 1.090 förtjänade Patrik verkligen att vinna. I finalen mötte han den ende skåningen i turneringen, David Pennör från Helsingborg. David, som även han spelade väldigt bra med ett snitt på 1.160, kunde inte riktigt rå på Patrik och förlorade med 28-40 på 30.
  • Skapad: 11 APR 2013 08:31

Trea blev Henryk Kalita. Hela tävlingen var väldigt bra arrangerat med mycket publik och bra bord. -" Helt fantastiskt att det var så mycket publik under tävlingen. Jag stormtrivdes jättemycket och det sporrade mig oerhört att spela bra biljard och att vi spelare kunde bjuda publiken på spännande och sevärda matcher. Kul!Lite synd att den mentalitet och eldsjäl för 3-vallare som finns här inte finns alls i Skåne, vilket är lite tråkigt. Här missade de andra skåningarna något fantastiskt kul. " sa David efter tävlingen. Ännu en gång ett stort grattis till vinsten Patrik! -" Det här var enormt att få vinna på hemmaplan. Speciellt som man inte har haft tid att träna ordentligt." säger en väldig glad vinnare. -" Det här var också min första Elittävling någonsin, så jag räknade inte med att vinna då jag förstod att David skulle komma hit. Han vann ju den förra deltävlingen, så... även Hempa(Henryk) är en svår nöt att knäcka... och det sporrade mig enormt och det gick hela vägen!"

Nästa deltävling går i Helsingborg den 4-5 maj. Innan dess ska stockholmsklubben SBS(med Mikael Nilsson, Dion Nelin, Henryk Kalita och Patrik Mathies) representera Sverige och kvala till finalen i Europacupen för klubblag den 28-29 april. Ett stort lycka till i kvalet!

En notering; för er alla biljardintresserade så kommer Kozoom.com att visa alla matcher LIVE på över 20(!) bord under EM i Brandenburg med start den 12 april! Våra svenska representanter är Torbjörn Blomdahl, Mikael Nilsson och Nalle Olsson.

Skribent: David Pennör