Napoleon regerar på hemmaplan

18 DEC 2011 22:20
Höstens sista deltävling i Simonis Swedish Pool Tour, denna gång SPT1000 i disciplinen 9-ball, vanns av hemmaspelaren Marcus Chamat.
  • Skapad: 18 DEC 2011 22:20

Gävle BK stod som arrangör denna gång och startfältet var om möjligt ännu namnkunnigare än tidigare. Bland det 58 startande fanns hela Team Sweden, framtida storspelare och ett par legendarer som presterade biljard på högsta nivå.

Marcus Chamat, Gävle BK visade än en gång att han befäster sin plats som kungen på tronen trots få framträdanden på hemmaplan. Dock bjöds han på tufft motstånd både i semifinalen av rankingettan Andreas Gerwén samt i finalen mot Jan Lundell. Båda dessa spelandes för BK Flamingo.

Lundell_dec2011
Jan Lundell, BK Flamingo

Legendarerna Tom Storm och Per Anda visade att de fortfarande kan konkurera mot de allra bästa i landet. Både slutade på en femte plats, med lite mersmak.

Louise Furberg och Caroline Roos tog sig in bland de sista 16, Caroline för andra tävlingen i rad. Hela sju damer fanns i startfältet denna gång.

Fortfarande är det en öppen affär med många spekulanter om slutsegern i Simonis Swedish Pool Tour. Nu när vårsäsongens fyra tävlingar väntar med högre poäng och prissummor kan stora omkastningar ske i rankingen. Blir en vår att se fram emot med stor spänning.

Skribent: Kurt Roos