Om samarbetet med Sparks

14 JUN 2022 09:55
En del i förbundets barn- och ungdomssatsning är samarbetet med Sparks Generation. Här kan ni läsa mer om tidsplanen och vad samarbetet innebär för er som förening.
  • Skapad: 14 JUN 2022 09:55

Som vi tidigare har informerat om har SBF inlett ett samarbete med Sparks Generation. Sparks är en ideell organisation som genom digital teknik, ambassadörer och samverkan med kommuner, föreningar och förbund hjälper unga i åldern 10–18 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av aktiviteter i den digitala tjänsten sparksapp.se.

Genom samarbetet med Sparks får vi möjlighet att nå ut till ungdomar genom flera olika kanaler och de får testa biljard genom gratis prova på-tillfällen hos er föreningar. Ni föreningar är en viktig del i samarbetet. Nedan hittar ni tidsplanen för samarbetet och vad det innebär för er att vara med.

Tidsplan
Maj-juni: Sparks gör research av målgruppen. De ställer bland annat frågor till ungdomar som idag inte spelar biljard om vad de har för bild av biljard, vad som skulle få dem att prova på, osv. Sparks har även intervjuat fem ungdomar som spelar biljard om deras bild av biljarden, vad som gör den kul, hur de pratar med sina kompisar om biljarden, osv.
Augusti/september: Digitalt föreningsmöte med information om kampanjen och appen.
September: Framtagning av inspirationsmaterial. Sparks ambassadörer testar biljard. Filmer och bilder till kampanj i sociala medier tas fram.
Oktober/november: Kampanjstart. Föreningar erbjuder gratis prova-på verksamhet.

Föreningens insats
Det ni behöver göra är ungefär följande:
  • Arrangera prova-på tillfällen (ekonomiskt stöd kan sökas via SBF)
  • Lägg upp tillfällena i sparksapp.se
  • Aktivt bearbeta det lokala, t ex genom att sätta upp affischer
  • Sprida kampanjen i egna kanaler
  • Förbereda och genomföra ”världens härligaste prova-på tillfälle”, med ledare
  • Följa upp med de som besökt er (ni får feedback via appen)

Sparks insats
  • Inspirationsfilm med influencers på Youtube
  • Skapa inlägg och annonsering för olika sociala medier
  • Utskick och affischer till närliggande skolor och fritidsgårdar
  • PR, bearbetning av lokal press
  • Projektledning

Vill ni vara med?
Vill ni veta mer eller anmäla er till att vara med i projektet? Kontakta This is a mailto link

Sparks tar fram allt marknadsföringsmaterial. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för föreningen att vara med i kampanjen och nå ut till ungdomar.
Skribent: Sofia Asp

Biljard för äldre