Presentation av styrelsekandidater

06 NOV 2020 17:38
Vid förbundsstämman denna helg sker något historiskt: Valberedningens förslag består av lika många kvinnor som män, och Svenska Biljardförbundet kommer därmed att för första gången få en helt jämställd styrelse.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2020 17:38

Här presenterar vi därför de kandidater som är aktuella för val till styrelsen.

Ann-Sofie Löfgren, JoLo Billiard Club, Stockholm - kandiderar till ledamot

Uppväxt i Täby men bor numera i Jakobsberg utanför Stockholm. Driver tillsammans med sambon Micke biljardhallarna JoLo och RoQ samt restaurang Palett, alla vid Odenplan i Stockholm. Har två vuxna bonusbarn och tre papegojor 😊

Efter ekonomlinjen på gymnasiet har jag jobbat som croupier och löne- och ekonomiansvarig på olika företag, samt drivit egen zooaffär. Mellan 2003 och 2013 drev jag och Henrik Larsson företaget TriQ Entertainment med bas på JoLo & Co i Stockholm. Vi hade mest instruktioner för företag, men även en del kurser, privatlektioner och jobb på diverse mässor och TV-bolag. År 2013 köpte jag och Michael Juhlin ut andra delägarna i JoLo och systerhallen RoQ, som vi fortfarande driver.

Mitt biljardintresse började 1990 då jag spelade på Masters (numera mitt ställe RoQ) och jag blev snabbt engagerad i Masters Biljardklubb. Jag spelade mitt första EM 1995 i Antwerpen, jag tog då tillsammans med bland annat Ulrika Andersson ett silver i damlaget, vi förlorade finalen mot Tyskland… Under en period på några år bytte jag gren och spelade bara snooker. Jag representerade Sverige i snooker första gången 1998 i EM och jag rankar fortfarande min 9:e plats i Snooker-VM i Kina 2003 som en av mina största bedrifter i vår älskade sport. Jag är numera en frekvent deltagare på Oldboys-touren och tycker att det är fantastiskt att man kan hålla på så länge med biljard. Jag har lyckats bra internationellt där och fick tillsammans med Annika Nilsson äntligen lyfta en EM-buckla, då vi tog guld i lag. Detta var så sent som 2019, så vi är fortfarande regerande mästare 😊

Jag är sedan några år även Förbundskapten för Svenska Biljardlandslaget i Pool, ett uppdrag som jag värderar väldigt högt, och jag är också engagerad i Poolkommittén.

Det är årets Valberedning som har fått mig intresserad att kliva in i styrelsen och att göra någonting bra för biljardsporten! Inte för att jag är kvinna (som RF ”kräver”), utan för att jag på riktigt tror att jag med min erfarenhet kan göra skillnad för vår sport.

Malin Lindström, Kumla Billiard Club, Kumla - kandiderar till ledamot

Jag heter Malin Lindström och bor i Kumla. Jag är uppvuxen i Gävle och kom i kontakt med biljarden i slutet på nittiotalet. Då började jag spela biljard och jobbade även på en av biljardsalongerna som då fanns i Gävle. Jag flyttade till Kumla 2003 och hade ett långt uppehåll ifrån biljarden. Jag började spela biljard igen för ca 1 år sen.

Jag hoppas att jag kan bidra med att försöka få mer ungdomar och kvinnor till att spela biljard. Jag skulle även vilja lyfta fram biljarden som sport i Sverige.

Anna-Karin Bedeus, Stockholms Biljardsällskap, Stockholm - kandiderar till ledamot

Jag heter Anna-Karin Bedeus och bor i Älta i Nacka. Jag började spela 2001 då jag började på tjejträningen som hölls på Salongen vid Odenplan. Efter en tid så började själv som tränare på tjejträningen.

Jag var sekreterare i klubben i flera år, både då klubben hette JPC och när den bytte namn och hall. Jag har varit tävlingsledare för flertalet tävlingar på JoLo och Biljardpalatset. Jag kan bidra med mitt engagemang för biljarden, att det ska vara roligt och all den erfarenhet jag har.

Lennart Efraimsson, BK Milen, Göteborg - kandiderar till suppleant

Lennart Efraimsson heter jag, är 58 år och bor i Göteborg tillsammans med mina två söner. Jag är egenföretagare, entreprenör och innovatör. Har spelat biljard i över 40 år och tävlat en del till och från, drivit en mindre biljardhall, hållit i kurser och aktivt försökt samverka biljarden med skolan. Är i dag ordförande i BK Milen. Jag vill försöka föra svensk biljard framåt genom att tillföra nytänkande och skapa intresse för sporten hos såväl näringsliv som allmänheten då den kan utövas av de flesta, så att det även kan bli fler biljardspelare runtom i landet.

Sam Mubarak, Västerås Biljardklubb, Västerås - kandiderar till suppleant

Sam har suttit de senaste två åren som suppleant i förbundsstyrelsen och har därför gedigen erfarenhet av styrelsearbetet. Han är mycket aktiv inom barn- och ungdomsbiljarden och har ansvarat för förbundets utskott på området, som bland annat arrangerar Ungdoms-SM varje år. Dessutom har han nyligen startat Västerås Biljardklubb och samarbetar med högskolan i Västerås för att få in fler medlemmar och bredda verksamheten.

Thea Svanberg, Karlskoga Biljardklubb, Karlskoga - kandiderar till suppleant

Thea är för närvarande kassör i Karlskoga BK och har också erfarenhet av föreningsverksamhet inom andra idrotter.

Skribent: SBF