Snooker EM i Wroclaw del 1

23 FEB 2016 13:45
Mastodont turneringarna i Wroclaw är till ända och vinnarbollen i öppna klassen sänktes av Jak Jones (Wales) nu i söndags. Undertecknad följde och stöttade den svenska truppen under U21 mästerskapen.
  • Skapad: 23 FEB 2016 13:45

DSC00902

Svenska deltagare är den nu rutinerade trion Belan Sharif, Benjamin McCabe, Arpat Pulat samt påläggskalven Morgan Högren.

Gruppspelet fördelades på sexton grupper, de tre första i gruppen gick vidare till utslagning och gruppettorna seedades direkt in i sextondelen.

Turneringen är ett getingbo, 82 deltagare från 26 nationer, yngste deltagare Ukrainas tioårige Julian Bok som gör sin tredje internationella säsong! För Finland debuterade trettonåriga och mycket lovande tvillingparet Lappalainen.

Frankrike, Ryssland och Belgien är på uppåtgång. Polen, Schweiz, Tyskland, Estland och Frankrike är starka utmanare till Britter och Irländares dominans.

Sverige?

Jodå, vi klarar oss hyggligt bra, tre av fyra vidare till slutspelet, Benjamin förlorade gruppfinalen mot letten Rodion Judin och Morgan var ett ynkligt frame från slutspel!

Slutspelet är som vi har fått erfara en tuff historia och såväl Belan som Benny föll mot rutinerade engelsmän.

Arpat tog stor revansch på sig självt efter debaclet vid U21 VM i Bukarest, vann säkert mot Terekhov (Ryssl) men föll i sextondelen efter en stenhård kamp mot topp seedade William Lemmons (Eng).

Värdig turneringsvinnare blev Irlands Josh Boileau och belöningen är inte bara ära, utan även en plats på pro touren!

På lördagen tillstötte Jonas Fahlander med friska spelare i form av ”Sulan” Salam och Simon Lindblom. Arpat och Belan blev kvar för spel i öppna klassen och undertecknad tog med sig Morgan och Benny hem till Svedala och en vecka Welsh Open på E-sport.

Svedalas öden och äventyr i öppna EM kommer i del 2 med Jonas som författare!

Skribent: Kim Hartman