Stark svensk insats vid snookerns U21 EM på Malta

08 APR 2015 21:18
Undertecknad följde från hemmaplan och det är kritiske Nils Böhling, i egenskap av ledare på plats och hans betyg som gäller. Det är nyttigt med fräscha ögon och att fler får se hur hög nivån har blivit och hur väl vi står oss.
  • Skapad: 08 APR 2015 21:18

Omdöme och fakta:

Morgan Högren (debutant) vann mot Israel och var ett frame från slutspel!

Simon Lindblom, enda förlusten i gruppspelet kom mot Belgien (2-3). Tvåa i gruppen, starka segrar mot England, Polen, Irland och Vitryssland.

Belan Sharif, öppnade med tunga förluster, Skottland (1-3) och Polen (0-3) och var därmed piskad att vinna sina återstående matcher. Grejade det på ett starkt sätt, seger mot Frankrike och Holland och vidare som fyra ett frame från tredjeplatsen.

Benjamin Mc Cabe, öppnade starkt, obesegrad och 6-0 efter två matcher, därefter 1-3 mot ex-proffset Kacper Filipiak (Pol) och 0-3 mot Maltas nya stjärna Brian Cini. Trea i gruppen på Inbördes möte mot KF.

Arpat Pulat, grupp trea, höll starkt hela vägen, 2-3 mot Cris Totten (Scot) avgörande för placeringen. Patryk Maslowski (Pol) gruppetta.

Enkelcupen:

Alltid svårt och små marginaler.

Simon Lindblom 2-3 mot Rodion Judin (Lett), lite snopet i en vidöppen match. Skulle vunnit enligt NB.

Arpat Pulat sprang på Kacper Filipiak och efter segt motstånd blev det 0-3.

Benjamin Mc Cabe mötte Patryk Maslowski, 0-3 är missvisande siffror och NB var full av beröm för Bennys sätt att bjuda kvalificerat motstånd!!

Belan Sharif blev det stora Svedala hoppet efter att ha kämpat ned Walesiske grupp ettan Taylor Rease med 3-2! Motståndaren i sextondelen var min favorit Lukas Klecker (Ty), det blev 1-4 men missvisande enl. NB. Klecker gick till semi och ledde 4-2 mot slutlige mästaren Darryl Hill men föll 4-5.

Summering:

U21 EM är bättre och tuffare än någonsin, brittiska dominansen är bruten, snookerakademier öppnas lite överallt och halva startfältet från sextondel till kvart kom från länder som Finland, Sverige, Vitryssland, Lettland, Österrike, Israel osv.

Polen är vårt nemesis, starka motståndare och vi har mycket revansch att hämta där.

Svenska spelarna får helt klart fullt godkänt. Tekniskt och talang mässigt ligger vi inte ett dugg efter. Vad som saknas är kanske ändå ännu mer matchrutin och i mellan åt större koncentration genom hela matcherna. Mycket att lära, men i stort sett hela startfältet spelar som semi proffs och det är värt att nämna att hela nio stycken bjöds in till det nu påbörjade och utökade VM kvalet inför Sheffield!

Nästa internationella äventyr är EM i Prag (juni) och U21 VM i Bukarest i juli.

Skribent: Kim Hartman