Hoppa till sidans innehåll

Starkt spel av Belan Sharif i Snooker Ranking 6

30 APR 2018 11:28
22 deltagare samlades på Snookerhallen söndag 15 april för att göra upp om segern i snookerns sjätte rankingtävling för säsongen och den sista innan SM.
  • Skapad: 30 APR 2018 11:28

Konkurrenter till segern saknades inte men det var Belan Sharif som tog ännu en skalp till bältet i sin klart bästa säsong hittills, med tre vinster på fyra finaler samt inte minst titeln Nordisk mästare på meritförteckningen.

Arpat Pulat kämpar även han på och gör det storstilat, tre finaler och två segrar under en säsong som helt och hållet har gått i pluggandets tecken. Kiruna-Jim var kanske inte i samma storform som i förra rankingtävlingen och Mats Eriksson stod över, medan Benjamin McCabe fick förhinder.

I kvartsfinalerna såg vi Andy Nettleton besegra Jonas Fahlander med klara 3-0, liksom Jim Johansson 3-1 mot Andrej Nasibov. 3-1 blev också resultatet i de andra två matcherna, där Belan och Arpat vann mot Max Nettleton respektive Watcharawut Khaengkhan.

Belans semi mot Andy Nettleton gick sedan i rekordfart med glasklara 3-0 som resultat, medan Arpat tog ned Jim Johansson 3-2 i den andra semin. Det blev alltså en ny finalbatalj mellan två av våra bästa i den nya generationen.

Finalen kortades ned ett snäpp och spelades i bäst av fem, en kompromiss för att klara tävlingen på en dag och så klart inte optimalt. Man vill nog ha lite längre finaldistans, men finalisterna godkände ändringen och det var långt nog för att Belan skulle dra ned applåder med en fin serie på 88 i andra framet. Slutresultatet skrevs till 3-1 till Belan Sharif och det får tyckas vara fullständigt rättvist.

Kvar på snookersäsongen är nu SM i maj, lag-EM i juni samt för Belans del även Q-school och kval till pro-touren. 

Belan Sharif med segerbucklan från Nordiska Mästerskapen 2018

Skribent: Snookerkommitten
Epost: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...