Sverigefinalen i Ungdomsmästerskapen

17 MAR 2013 21:57
16 lag i två klasser, grundskolan pojkar och gymnasiet pojkar totalt 48 spelare och 16 ledare samlades under helgen i Malmö. Målet var att kora de Svenska skol och fritidsgårdsmästarna 2013. Platsen för tävlingen var Royal Biljard och spelet var 8-ball. Efter många långa och en del väldigt välspelade matcher så stod två lag kvar på toppen. I grundskoleklassen så segrade fritidsgården Tajen från Södertälje och i gymnasieklassen segrade Vallhamra fritidsgård från Göteborg. Dessa två lag kommer att representera Sverige i den nordiska finalen i Köpenhamn senare i vår. Stort grattis!
  • Skapad: 17 MAR 2013 21:57

USM2013_priser

Som tävlingsledare så måste jag ge en stor eloge till samtliga spelare och deras ledare. Under alla år som tävlingsledare för ungdomstävlingar så har jag aldrig varit med om sportsligare uppträdande över hela startfältet. Jag behövde gör två regel ingripanden på hela turneringen, vilket tyder på stor kunskap om regler och hur man uppför sig under en biljardtävling. Jag hoppas verkligen att få se många av er spelare i svenska biljardförbundets rankingsystem väldigt snart. Ni som vill börja tävla – kontakta er lokala klubb så hjälper de er med vad som behövs.

USM2013_pristagare1

Södertälje

Ankaret

Jönköping

Vi kommer att göra en stor satsning på bred front till nästa år. Vi hoppas på större startfält och framförallt fler tjejlag. Så fort ungdomsprojektet som kommer att byta namn till nästa år börjar ta form så kommer information att läggas ut på förbundets sida.

Skribent: Tom Eksell