Tångudd ny Sverige-Etta

13 OKT 2015 19:36
Unge göteborgaren Daniel Tångudd ny etta på rankingen efter segern i SPT1000 10-ball helgen som gick.
  • Skapad: 13 OKT 2015 19:36

53 startande hade kommit till Malmö för att delta i round 2 i den högsta klassen av Swedish Interpool Tour. Bland de startande fanns också en del gäster från Danmark.

Men ingen kunde hota den unge talangen Tångudd som efter en knapp seger med 8-7 i första rundan sen vann sina matcher övertygande. I semifinalen besegrade han Danmarks Bahram Lotfy, Lotfy som på vägen fram till semifinal övertygade. I den andra semifinalen möttes formstarke Senharip Azar och Andreas Gerwén. En match som en Gerwén med uppåtgående form vann med siffrorna 8-4.

I finalen tog Tångudd kommandot direkt och en jagande Gerwén kom aldrig ikapp. I och med denna seger tog också Daniel Tångudd över första platsen på rankingen. Grattis Daniel till segern och för första gången i karriären rankad etta i Sverige!

Skribent: SBF