Tillbaka till lugnet efter svettig resa

25 JUL 2013 17:07
Tillbaka till lugnet efter svettig resa! Ja så var det på flera sätt, visum klara
sex timmar innan planet lyfte och 38 grader i Beijing dag ut och dag in.
I övrigt var det så bra som det kunde bli, vi landade på dagen 9:e och fick gott
om tid för anpassning, träning och att kika på staden. Spelet började först den 12:e.
  • Skapad: 25 JUL 2013 17:07

Det visade sig att vi hade hamnat på ”idrottsgatan” och bodde på ”sporthotellet” bara ett övergångsställe från tävlingsarenan. I gatuplanet låg träningshall, snookerakademi och tävlingsarena, totalt 36 matchbord varav 16 var vikta för träning. Snookerakademin är helt nystartad och ett av många idrotts ”gymnasium” på just ”idrottsgatan” och hotellet kunde vimla av unga tennisspelare, kampsportare, pingis, fotboll el basketförmågor. Naturligtvis låg idrottssjukhuset vägg i vägg!

Så här gick det i gruppspelet:

Dag 1.

Bairaq möter precis som i Wuxi en indier i första matchen och det ser länge ut att gå i moll, men starkt kämpande vänder 0-2 till seger 4-3. Belan, som var mycket stabil på lägret i Sandviken fortsätter på samma sätt, pressar Irans försteman Siyavosh Mozayani , leder 3-2 och hade en fin chans att stänga matchen men 3-4 blir det. Benny ligger under med 0-3 mot Irans andreman, hittar sitt fina spel och dominerar helt till 2-3, men tyvärr bryts matchen pga. tidsbrist och när den spelas klart på kvällen så är det fina spelet frånvarande.

Dag 2.

Fem svenskmatcher står på agendan och Bairaq öppnar med 4-2 mot Singapore. Belan och Benny får noll frames mot respektive Pakistan och Kina. På kvällen vinner Belan med 4-2 mot Mikey Stewart (NZ) och Bairaq kämpar till sig 4-1 i nyckelmatchen mot Amir Tariq (Pak). Bairaq obesegrad alltså och alla är glada!

Dag 3.

Tuffa matcher står på programmet. Bairaq i gruppfinal mot VM favoriten Zhou Yuelong och Benny mot Englands försteman Oliver Lines. Det blir 1-4 i bägge, men kunde blivit betydligt snyggare siffror med lite flax. Belan tappar 3-2 mot Egypten och den förlusten får nog skyllas på orutin.

Dag 4.

Bairaq vinner säkert mot Sam Bond (NZ) och slutar 2:a i gruppen. Benjamin slår Abdelnabi (Liby) 4-1 och har fortfarande chans till avancemang. Belan gör sitt livs match i ”måste vinna” mot Sin Man Wan (HK). Matchen drar ut på tiden väldeliga, Belan kämpar som en tiger, vänder 1-2 till 3-2 som blir skiljeframe och sent på kvällen rullar Belan i 49p. som knäcker motståndet och Belan går vidare!!

Dag 5.

Benny måste vinna med 4-1 el. 4-0 mot Ming Wa Man (HK), det går inte, tre spelare slutar på samma poäng, men det fattas två frames för att Benny skall gå vidare.

Slutspelet:

Bairaq har i våra ögon en drömlottning. Egypten och sedan den iranier som Belan nästan slog. Egypten går bra, 4-0 blir det, men mot Mozayani låser sig spelet helt och vid 1-3 hittar Iraniern högsta växeln och stänger med serier på 70 och 60. Lite snopet blev det. Belan möter Adam Stefanow (Pol) och får ”bara” med sig ett frame mot tufft motstånd. Vinner VM gör Lu Ning och Kina dominerade eftertryckligt. Turneringens sensation var färske tonåringen (13) och reserven Yuan Sijun som gick hela vägen till semifinal! Oliver Lines (Eng) gjorde en stark turnering och delad bronspeng.

Sammanfattningsvis, samma trupp som i Wuxi 2012, nu sammansvetsad och klara framsteg. Bästa tänkbara förhållanden vad gäller träning, tävling och bemötande under turneringen. Klart avundsjuka vad gäller ”snookerakademin”!

Gott om tid och ”Muren”, Himmelska Fridens torg och äkta Pekinganka samt shoppingmania hanns med! Bäst av allt, ett hungrigt gäng kom hem, fast beslutna att träna ännu mer och vara ännu bättre nästa gång!

Skribent: Kim Hartman