Truppen till U21-EM i Snooker 18-23 mars

17 FEB 2014 07:38
I allra sista stund meddelades att möjlighet fanns att anmäla fyra ( normalt tre) deltagare och det passade alldeles utmärkt nu när Simon Lindblom i come backen på ett övertygande sätt
vann nyss spelade topp 48 tävlingen.
  • Skapad: 17 FEB 2014 07:38

Följande spelare är uttagna:

Arpat Pulat (17)

Simon Lindblom (19)

Belan Sharif (16)

Benjamin Mc Cabe (17)

Spelplats är Caro hotel i Rumäniens huvudstad Bukarest. Tjugonio länder och 100 spelare är anmälda.

Belgien, Frankrike, Rumänien, Ryssland och Ukraina passar på att matcha påläggskalvar som ännu inte nått tonåren! Yngste spelare är åttaårige Julian Boiko som faktiskt redan deltagit i två internationella mästerskap.

Mästerskapet är prestigefyllt och vinnaren kvalificerar sig för en plats på protouren.

Svenska chanser?

Ankaret Bairaq Al Urfy har nu fallit för åldersstrecket och nya hungriga skall försvara de svenska färgerna.

Hela kvartetten har kapacitet att gå vidare ur gruppspelet, om det blir så vet vi så klart inte och det gäller att kämpa för varje frame. Gruppresultatet är väldigt avgörande, det finns ett tiotal spelare som aspirerar på protour platsen och en sådan vill man inte seedas mot i slutspelet. Alla vidare som sämst treor är alltså drömscenariot!

Hur som helst blir det spännande och mästerskapet kan följas live på www.ebsa.tv

Skribent: Kim Hartman