Uppdatering av de Nationella Poolbestämmelserna

06 OKT 2013 08:52
Ett flertal punkter i det Nationella Poolbestämmelserna är uppdaterade och dessa ändringar gäller från och med 1 oktober 2013.
  • Skapad: 06 OKT 2013 08:52

I Swedish Interpool Tour, tävlingsnivån 1000, är det inte längre något krav för utländska medborgare ej bosatta i Sverige att vara medlem i förening ansluten till Svenska Biljardförbundet. Dessa tävlingar är att betrakta som "Open" för dessa. Denna ändring är främst tänkt för att öka det nordiska samarbetet och utbytet framöver.

Noterbart är också att 3-poängsregeln i öppningsstöten tas bort i 9-ball för Swedish Interpool Tour. Vid upplägget placeras boll nummer nio på prick som tidigare.

För Svenska Mästerskap i 9-ball placeras boll nummer ett på prick i upplägget och 3-poängsregeln gäller vid öppningsstöten. Detta för att följa samma regler som gäller på Europamästerskapen och Världsmäterskapen.

För klassen 40+ utökas antalet platser till EM för klassen från fyra till sex.

De Nationella Poolbestämmelser gällande från 1 oktober 2013.

Skribent: Kurt Roos