Vilket EM Vilken insats

13 APR 2016 09:19
Tio långa dagar med spel från morgon till kväll här på EM är till ända. Sverige åker hem med fyra medaljer och mängder med nya erfarenheter från Österrike.
  • Skapad: 13 APR 2016 09:19

196 spelare från 34 nationer har kämpat hårt under dessa 10 dagar i St Johann im Pongau, Österrike. 13 turneringar har spelats och avslutande semifinaler och finaler för herrar och damer visades live på Österrikisk TV.

Sverige tre i medaljligan!

IMG_5231

För Sveriges del inledde Caroline Roos med att försvara sitt brons från förra året i EMs första disciplin 14-1. Dessutom högsta serie för damerna med imponerande 66. Hennes femte medalj på EM sedan 2013.

Den härliga stämningen och lagandan i truppen återspeglades verkligen i lagspelet för herrarna. Killarna tog sig fram till semifinal och bronset efter seger över bl a de regerande Europamästarna Polen. Alla fem herrarna var delaktiga och spelade minst en match. En medalj som värdesätts högt!

Sen kom Henrik "Henke" Larsson till Österrike och visade vem som är kungen i rullstolsklassen. Dubbla guld efter seger i 8-ball och 9-ball. Att se Henke spela biljard när han är i denna form är en fröjd för ögat. Stort Grattis!

Noterbart är att 17 nationer tar medalj och spridningen på namnen på de som stått på pallen är större än någonsin. Europeisk biljard fortsätter utvecklas enormt. En stor nation som Holland lämnar Österrike med endast ett brons!

Lite statistik från Sveriges insats på EM

Antal spelade matcher truppen: 133
Seger % truppen: 61%
Mest spelade matcher: Roos 22, Chamat 18, Gerwén 18