Hoppa till sidans innehåll

Äntligen! Vad har du saknat mest?

30 SEP 2021 12:06
Pandemin är inte över. Vi måste fortsätta vara ansvarsfulla, hålla avstånd och hålla oss hemma om vi har symptom. Men igår, den 29 september, gick Sverige över till steg 4 och en rad restriktioner som påverkar idrotten försvann - äntligen. 
  • Uppdaterad: 30 SEP 2021 12:06

Under lång tid har vi inte kunnat spela biljard som vanligt, och jag tror inte att jag är ensam om att komma på mig själv att jag har saknat en massa småsaker, även sånt jag aldrig trodde jag skulle sakna.
 
Att gå upp alldeles för tidigt en lördagsmorgon för att åka till en biljardhall 25-30 mil bort för att hinna i tid till första start.
 
Att höra nån ställa samma fråga om klädtouché på varje spelarmöte som alltid får samma svar.
 
Att åka ut i två raka och få sitta och vänta i flera timmar på att den som kör ska åka ur tävlingen så man får åka hem.
 
Men jag har givetvis också saknat att höra ljudet av biljardbollar som slår emot varandra på den gröna duken under ljuset av triangellampor, ljudet av spelarröster som är glada eller irriterade eller frustrerade, känslan av att komma hem när jag kliver in i biljardhall, oavsett var den ligger eller vilka som är där. Spänningen och nervositeten inför varje tävling, varje match. Uppskattningen hos de andra spelarna när man gjort en bra prestation. Gemenskapen och kamratskapet på hallen och i klubben. 
 
Allt det där har jag saknat, och det känns fantastiskt att få komma igång igen på riktigt. Nu startar vi om svensk biljard tillsammans, den idrott som skapar allt det där vi har saknat.  
 
Vad har du saknat? Berätta gärna under #vadhardusaknatmest 

/Eva Viding Bussell, ordförande Svenska Biljardförbundet
Skribent: Eva Viding Bussell

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...