Hoppa till sidans innehåll

Blomdahl och Pennör laddar inför VM i Bolivia

03 NOV 2017 20:40
Individuella VM i 3-vallars carambole spelas i Santa Cruz, Bolivia, 8-12 november. Sverige representeras av Torbjörn Blomdahl och David Pennör, båda i högform för närvarande vilket bådar gott.
  • Skapad: 03 NOV 2017 20:40

David Pennör och Torbjörn Blomdahl

Att legendaren och en av världens bästa carambolespelare, Torbjörn Blomdahl, blev uttagen till VM är knappast någon överraskning. Torbjörn vann nyligen sin 44:e världscuptitel och gick upp till fjärde plats på världsrankingen. Däremot var det inte lika givet att David Pennör skulle få den andra platsen. Men han är just nu ohotad etta på Sverige-rankingen efter att ha vunnit 6 raka Elittävlingar i år, och tack vare bra resultat på EM i våras fick Sverige möjlighet att skicka en andra spelare. Carambole-kommittén valde då att utse David. "David har blivit en mycket bättre spelare och mognat under året så vi bestämde oss för att ge honom chansen till VM om vi fick en plats till för Sverige, och det fick vi", förklarar CK. 

"Jag hade inte alls förväntat mig det här och var faktiskt inställd på att följa VM från soffan... men när jag fick beskedet blev jag oerhört glad och upprymd!" berättar en överlycklig David.

VM i Bolivia spelas med 48 deltagare fördelat på 16 tremannagrupper, där de två bästa från varje grupp går vidare till 16-delen. Distansen är 40 poäng med efterstöt, samt shootout i finalspelet. Torbjörn Blomdahl fick en ganska behaglig grupp med Javier Teran och Fernando Diaz. David fick också en bra grupp med två spelare från Egypten, Sameh Sidhom och Riad Nady. "Sköter jag mina kort och spelar bra har jag jättebra chans att gå vidare till finalspelet", säger David. "Jag har mött Sidhom och vunnit en gång tidigare men Riad har jag inte spelat mot än." 

VM har arrangerats i Bordeaux, Frankrike de senaste 2 åren men turen har nu kommit till Sydamerika och Bolivia att stå för arrangemanget. Senaste gången VM hölls här var 1975 med legendaren Raymond Ceulemans som vinnare. Regerande världsmästaren, spanjoren Dani Sánchez, är förstås favorit att ta guldet tillsammans med Frederic Caudron (BEL), Dick Jaspers (NED), Marco Zanetti (ITA), underbarnet från Sydkorea Haeng Jik Kim samt Torbjörn Blomdahl. ”Jag ska göra mitt bästa och ser fram emot en spännande resa. Spelet stämde bra i Frankrike och turen hade jag på min sida. Om det fortsätter kan allt hända”, säger Torbjörn.

Segraren tar förutom äran och prisbucklan hem €10 000, medan silvermedaljören får €6000. Tredje- och fjärdeplatserna tar hem €3500 vardera, medan placeringarna 5-8 får €2000 var.

VM kan följas på www.kozoom.com och www.umb-carom.org.

Skribent: David Pennör/CK
Epost: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...